Tadić napustio razgovore vlasti i opozicije, poručio da se neće vraćati!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

09.10.2019

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SDS-a Boris Tadić napustio je sastanak vlasti i opozicije koji se danas održava u zgradi "stare" Skupštine. Tadić je po izlasku iz zgrade poručio da neće dalje učestvovati o pregovorima i da se neće pojaviti na sutrašnjem sastanku.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Boris Tadić

Kako je rekao, došao je da "evropskim prijateljima direktno saopšti da je dijalog nemoguć bez učešća svih predstavnika opozicije".

- Hoću da učinim svaki napor da predstavnici Saveza za Srbiju, i opozicije koji nisu u SzS, učestvuju u dijalogu, ali ovo nije format koji obezbeđuje rešenje - rekao je Tadić.

On je istakao da je njegovo stanovište da svi moraju da učestvuju u dijalogu da bi bio primenjiv.

- Predložio sam format po kom bi predstavnici vlasti razgovarali sa predstavnicima EP, a potom i opozicije, posebno sa njima - rekao je Tadić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Marko Đurišić

Upitan da li će Marko Đurišić nastaviti učešće u dijalogu, lider SDS-a je rekao da on ne nalaže ljudima iz stranke kako će se ponašati. Dodao je i da nije jasno da li se dijalog u Skupštini održava u "Žan Mone" formatu ili po "Četam haus" pravilima, ali da mu svejedno nije dozvoljeno da otkriva detalje današnjih razgovora i šta je ko govorio.

Podsetimo, prva runda razgovora izaslanika Evropskog parlamenta sa predstavnicima parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih stranaka počela je danas nešto posle 15 sati u zgradi "stare" Skupštine.

To je prva runda, od predviđenih tri do kraja godine, a danas su planirane dve sesije, na kojima će šefovi poslaničkih grupa i predstavnici stranaka imati po pet minuta za obraćanje.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Knut Flekenštajn

Plan je da poslanici razgovaraju sa bivšim poslanikom Evropskog Parlamenta Knutom Flekenštajnom, jer je njegov kolega Edvard Kukan danas bio sprečen da prisustvuje.

Pred sam početak razgovora vlasti i opozicije došlo je do incidenta, kada su predstavnivci pokreta "Ne davimo Beograd" pokušali da uđu u Skupštinu. Oni nisu zvanično pozvani na na razgovore.

Pred početak sastanka ispred Skupštine hteli su, kako saznajemo, da umesto crvenog tepiha kojim se dočekuju visoke zvanice razviju "tepih laži, podmetačina i blaćenja". Zapravo je reč o panou na kome se nalaze naslovne strane raznih novinskih izdanja, a ideja im je, kako su sami rekli "da predstavnicima Evropskog Parlamenta prikažu stanjeu Srbiji".

Članove pokreta, koji se pokušali da uđu u Skupštinu pred početak dijaloga, obezbeđenje nije propustilo, rekavši im da nisu najavljeni. Oni su upitali ko je trebalo da ih najavi, zatim je došlo je do koškanja sa obezbeđenjem, nakon čega su se članovi pokreta udaljili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vasko

09.10.2019 18:45

Tadić pobegulja.

Odgovori 10 0
Vasko

10.10.2019 07:59

DS bila nekada najjača stranka a posle bojkota izbora će postati kombi stranka. Ide utabanim putem SPO.