Ambasador Srbije u Atini rekao da je situacija pod kontrolom: Grčka policija reagovala brzo i profesionalno

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.10.2019

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je danas da je krizna situacija završena, da je sve osoblje ambasade bezbedno i da je ambasada počela normalno da radi, nakon što je ranije danas ispred srpskog diplomatskog predstavništva uočen sumnjivi paket.

RepublikaFoto: MSP Srbije
Zgrada ambasade Srbije u Atini

On je u izjavi za medije rekao da je situacija trajala oko sat i 10 minuta, kao i da je za to vreme osoblje bilo evakuisano na krov zgrade, na mestu predviđenom za to.

- Policija je zapazila sumnjivi paket oko 13 sati po lokalnom vremenu, radilo se o velikoj crnoj torbi koja se nalazila ispred kapije ambasade. Čim smo primetili, policija je blokirala čitav kvart, svo osoblje je sklonjeno na sigurno i nije bilo panike - rekao je Spasojević.

Prema njegovim rečima, protivdiverziona ekipa je veoma brzo došla i odnela torbu, kao i da će istraga pokazati šta je bilo u njoj.

- Moram da pohvalim grčke službe bezbednosti na brzoj reakciji i odličnoj saradnji - rekao je Spasojević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading