Guberinić u fijakeru do Vlade: Za ministarku na poklon koverta, a u njoj - Forbs!

Autor: Republika

Vesti

09.10.2019

12:33

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić došao je u fijakeru do Vlade Srbije gde je ministarki Zorani Mihajlović doneo na poklon kovertu, ali, kako kaže "ne onu na koju je navikla", već kovertu sa primerkom Forbsa na kojoj se nalazi CarGo, kao jedna od deset najinovativnijih kompanija u svetu u 2019. godini.

Republika
Vuk Guberinić u fijakeru

Guberinić je kazao da CarGo radi po zakonima Srbije, ali da prilikom pisanja Zakona o prevozu, ministarka nije uključila sve zainteresovane strane, već samo njen taksi kartel.

On je dodao da ministarstvo mora biti u službi građana, a ne saopštenja iza kojih ministarka ne sme da se potpiše, a da će CarGo do promene Zakona o prevozu koja će uključiti sve strane, nastaviti da radi po postojećim zakonima Srbije, legalno i uz plaćanje punog poreza u zemlji.

- Da država reguliše pekare na način na koji reguliše taksi svakog dana jeli bismo bajat hleb. Kao što bajat hleb ne može da se jede, tako ni bajati zakoni ne mogu da se koriste - kazao je direktor CarGo.

Guberinić je upitao ministarku da li je istina i koliko novca je primila od kompanija koje primaju isključivo keš ili elektronski iznose novac iz zemlje.

Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zorana Mihajlović

- Nažalost, ministarka, vi niste bili ponosni na domaći startap, već ste uvek i svuda radije birali tuđe. I kada odete u inostranstvo vi birate alternativni prevoz. I kao što u privatnim krugovima volite da se šalite, ne ide da u Šanelu uđete u prljavi taksi, već u inostranstvu radije birate Uber - obratio se Guberinić direktno ministarki.

On je dodao da će na blokadu i pretnje odgovoriti inovacijama, na pljuvanje CarGo ombija za osobe sa invaliditetom sa još većom pomoći, a da na će na pokušaj zloupotreba, trgovinu uticajem i mahinacijama, CarGo odgovoriti krivičnim prijavama.

Guberinić je ispred vlade najavio da će ministarka dobiti još jedan poklon od CarGo-a, kao i njen pomoćnik, za koga kaže da je "poznati ljubitelj autobuskog prevoza", ali da poklone neće uručiti on, već ovlašćeno službeno lice.

Republika
Vuk Guberinić

Direktor CarGo je zaključio da se nada da će ministarki saobraćaja uskoro biti uručeno i otkazno pismo iz Vlade, ali je i najavio da će ona tada dobiti CarGo pomoć jer "tada više neće biti ministarske limuzine, ali da će CarGo fijaker biti tu da je odveze iz vlade".

Komentari (0)

Loading