Kurti potvrdio da ima "omiljene Srbe": Hoću u vladu one koji kažu "Ustav Republike Kosovo", Srpska lista da ide u opoziciju

Autor: Tanjug

Vesti

08.10.2019

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aljbin Kurti, kandidat za premijera Pokreta Samoopredeljenje, koji je na poteklim izborima osvojio najviše glasova građana Kosova, izjavio je večeras da u novoj kosovsoj vladi ne želi Srbe, koji ne priznaju Kosovo i koji su vezani za Beograd, kada ima one koji to nisu i koji, kako kaže, Kosovo smatraju državom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kurti je u prvom intervjuu za KTV, nakon što je CIK saopštila prve preliminarne rezultate proteklih izbora, rekao da bi bilo "nemoralno razgovarati sa Srpskom listom, kada su tu Rašić i Nikolić", koji su mu poželeli pobedu na izborima".

Lider Pokreta Samoopredeljenje kaže da još nije razgovarao sa predstavnicima Srba, ali je dodao:

- Imamo Srbe na Kosovu koji kažu ''Ustav Republike Kosovo''. Sa njima ću početi razgovore - rekao je on.

Smatra da je dobro proveriti da li je Srpska lista spremna da glasa za to da u buduću vladu uđe predstavnik Srba van te liste.

 

 

Kurti je rekao da će vladu formirati sa drugoplasiranim Demokratskim savezom Kosova, Ise Mustafe, i da će ona imati 12 ministarstava, a kao razlog zbog kojeg smatra da u njoj ne treba da budu predstavnici Srpske liste, navodi da oni ne mogu da dopru do drugih Srba, poput Nenada Rašića, kojeg, kako je rekao, poznaje.

Smatra da je najbolje da Srpska lista i DPK, Kadri Veseljija, budu u opoziciji, jer to, kaže, "nisu stranke, već su to države".

- Da bismo imali demokratsku izgrađenu države, potrebno nam je da Srpska lista i DPK budu u opoziciji - kaže Kurti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading