Otkriven pravi razlog! Evo zašto Erdogan ulaže stotine miliona € u Srbiju

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

07.10.2019

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sa delegacijom od 200 privrednika stigao je danas u Beograd, gde će biti dogovorene investicije vredne stotine miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Redžep Tajip Erdogen sa Aleksandrom Vučićem

Član Tursko-srpskog poslovnog saveta u Istanbulu Aleksandar Međedović kaže za RTS da je Srbija poslednjih pet godina postala veoma interesantna za investicije u proizvodnju.

Za Srbiju, ističe, nisu zainteresovani samo turski investitori, ali oni koriste svoje dugogodišnje iskustvo iz drugih evropskih zemalja, ali i iz severnog dela Afrike i Meksika.

- Srbija može da bude samo u dobitku da ima takvog iskusnog investitora koji može u nekom veoma kratkom roku da otvori fabriku za trista radnika, sa 10.000 kvadratnih metara prozivodnog prostora, sa mašinskim parkom od 200 mašina - rekao je Međedović.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Aleksandar Međedović

Aleksandar Međedović navodi da turskim investitorima u Srbiji odgovara to što ima dosta nerazvijenih područja.

- Oni dolaze u regione gde ima mesta, gde mogu da nađu radnu snagu koja je spremna, gde troškovi nisu toliko visoki i gde celim porodicama treba posao – to je jedan uslov koji Srbija pruža - naveo je Međedović.

Gost Jutarnjeg programa RTS-a je ukazao i na povoljnu geografsku poziciju Srbije.

- Mi smo u srcu Evrope, graničimo se sa pet EU zemalja. Između Berlina i Istanbula ima 2.000 kilometara, a Beograd je tačno na sredini - zaključio je je Aleksandar Međedović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading