Stanković: Opozicija nema pojma šta će da radi dan posle bojkota

Autor:

Vesti

07.10.2019

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković nakon izvršenog pritiska od strane Dragana Đilasa na Demokratsku stranku da se ne odazove pozivu na dijalog sa predstavnicima vlasti ocenio da ova stranka, uprkos svim usponima i padovima, nije politički provizorijum Đilasa, već stranka koja ima svoje nešto u istoriji demokratije u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Vuk Stanković

Stanković je povodom najavljenog bojkota dela opozicije kazao - jasno je da nema ni plana za dan posle bojkota, a DS ima iza sebe politički traumatično iskustvo bojkota iz 1997. U prvim mesecima naredne godine znali su da su pogrešili, te nema razloga da greške ponove - kaže Stanković.

Dodaje i da je EU prirodni politički partner DS, te da je sasvim normalno da ta stranka učestvuje u razgovorima u kojima su predstavnici EK.

- Učešće u dijalogu i eventualno učešće na izborima je normalno za DS. Bojkot je, s druge strane, Đilasova jedina šansa u politici. Zato je neprirodno da DS, kao jedna od tradicionalnih srpski stranaka, bude u senci Đilasove partije stare par meseci - zaključio je Stanković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Laki

07.10.2019 07:30

Opozicija nema sta da trazi na politickoj sceni.....

Marija

07.10.2019 08:14

Oni su bez obzira da li ce da bojkotuju ili ne politicki vec gotovi.Narod im je vise puta pokazao stamisli o njihovoj politici.

Milina

07.10.2019 08:14

Dan posle izbora Đilasov bojkot će ući u anale događaja kao najgluplji način vođenja opozicine stranke. Bojkot će završiti u ambisu.

Sanja

07.10.2019 08:18

Nastaviće sa cirkusom, kao i pre izbora.