Rakić i Simić glasali u Mitorvici: Današnji izbori odrediće sudbinu Srba na KiM

Autor:

Vesti

06.10.2019

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rakić i potpredsednik SL i kandidat za poslanika Igor Simić glasali su na izbornom mestu u Tehničkoj školi "Mihailo Petrović Alas" u severnom delu Kosovske Mitrovice.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Rakić

Njih dvojica su predvodili veliku grupu Srba koji su se jutros okupili kod spomenika Knezu Lazaru i odatle zajedno krenuli na glasanje.

Goran Rakić je u svojoj izjavi rekao da su ovo odlučujući izbori na Kosovou koji će odrediti sudbinu srpskog naroda i njegov opstanak na KiM.

- Ovo su odlučujući izbori i ja očekujem da će Srpska lista osvojiti svih 10 mandata - rekao je Rakić i pozvao Srbe da u što masovnijem broju izađu danas na birališta.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Isovremeno, Goran Rakić je naglasio da ne veruje prištinskim vlastima i da očekuje moguće malverzacije sa izbornim materijalom kako bi se umanjio izborni rezultat Srpske liste.

Igor Simić je nakon glasanja dao izjavu medijima i tom prilikom ponovio poziv Srbima da u što masovnijem broju izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu. On je izrazio uverenje da će SL osvojiti 10 od 10 mandata.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Igor Simić

U Severnoj Mitrovici pravo glasa ima 22.457 birača, koji će glasati u osam biračkih centara, unutar kojih se nalazi 27 biračkih mesta, od čega su dva privatna objekta, a ostalo su škole.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Zoran

06.10.2019 07:04

Srbi na Kim danas ce pokazati koliko su jedinstveni...

Milina

06.10.2019 07:11

Rakić i Simić su jutros sa velikim brojem Srba glasali u Mitrovici. Danas je najvažniji dan zasve Srbe na KiM i za Srbiju.Izađite masovno i glasajte za Srpsku listu,za Srbiju i jedinstvo Srba.

Darko

06.10.2019 07:12

Normalno je da prvaci Srpske liste glasaju među prvima.

Hana

06.10.2019 07:17

Danas je najvazniji dan za sve Srbe.