(VIDEO) Pogledajte kako njujorška policija baca na asfalt Albanca ogrnutog zastavom na projekciji filma Malagurskog

Autor: Sputniknews, Republika

Vesti

05.10.2019

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijera filma "Težina lanaca 3" Borisa Malagurskog u Njujorku održana je uz teške incidente, kada je policija intervenisala zbog albanskih demonstranata koji su pokušali da spreče projekciju. Sputnjik je ekskluzivno objavlio video-snimak na kom se vidi intervencija njujorške policije.

RepublikaFoto: youtube.com/Boris Malagurski/facebook/Sputnik
Njujorška policija baca na asfalt Albanca ogrnutog zastavom na projekciji filma Malagurskog

Na video-snimku se vidi publika ispred sale u kojoj je film prikazan, da bi se u jednom trenutku demonstrant ogrnut albanskom zastavom izdvojio iz gomile. Usledila je hitra reakcija njujorške policije, koja je demonstranta brzo savladala oborivši ga na zemlju.

Podsetimo - albanska dijaspora u Njujorku organizovala je proteste na premijeri filma "Težina lanaca 3". Demonstranti su uzvikivali "UČK", a tokom protesta jedan demonstrant je uhapšen.

Reditelj filma "Težina lanaca 3" Boris Malagurski poručio je demonstrantima da istina izlazi na videlo i da ne mogu više da je guše. Prethodno je grupa "Albanski koreni" preko Fejsbuka pozvala na protest povodom premijere filma Borisa Malagurskog "Težina lanaca 3" u Njujorku.

Svetska premijera dokumentarnog filma održana je u Čikagu 28. septembra. Projekcija je ispraćena burnim aplauzom pune dvorane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading