Petrović urlao i vikao! Prštalo od svađe u DS

Autor:

Vesti

04.10.2019

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Petrović napravio je pravi haos u poslaničkom klubu Demokratske stranke, besan jer deo poslanika ove stranke planira da ode na sastanak sa Dejvidom Makalisterom, evropskim izvestiocem za Srbiju. Naime, evropski parlamentarac u Srbiju dolazi na poziv opozicije, koja je tražila njegovu pomoć i podršku za promenu izbornih uslova u Srbije. Demokrate, koje su rešene da sa Makalisterom razgovaraju, suočile su se sa gnevom Petrovića, koji je otvoreno zapretio kolegama iz ujedinjene DS.

RepublikaFoto: Tanjug
Dušan Petrović

- Pale su teške reči, Petrović je vikao da, ukoliko odu na sastanak sa Makalisterom, Đilas više neće finansirati demokrate - otkriva izvor Republike iz vrha ove stranke.

Upućeni u dešavanja kod demokrata navode da Petrović, iako je član ujedinjene DS, više štiti interese lidera Stranke sloboda i pravda i Dveri Dragana Đilasa i Boška Obradovića, nego partije čiji je član.

- Petrović je nakon poraza u mesnim zajednicama u Šapcu, odakle potiče i gde bi trebalo da ima najjače uporište, svestan da njegova stranka više nema podršku među građanima i jedini izlaz iz katastrofalnog poraza vidi u bojkotu izbora, gde bi prikrio loš rezultat - objašnjavaju sagovornici Republike.

Dodaju da postoji još jedan razlog zbog kojeg Petrović pokušava da preuzme dominaciju i kontrolu nad demokratama:

- Dušan Petrović svim silama lobira za smenu aktuelnog lidera stranke Zorana Lutovca u želji da novi predsednik DS bude Nebojša Zelenović, koji je inače Petrovićeva desna ruka i koji je trenutno na funkciji gradonačelnika Šapca.

Drugi tabor među ujedinjenim demokrata predvodi bivši predsednik i lider te partije Boris Tadić, koji otvoreno podržava i poziva funkcionera da odu na razgovor sa Makalisterom.

- Tadić će učestvovati na tim pregovorima zajedno sa Markom Đurišićem - tvrde iz DS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
BozaB

04.10.2019 18:22

Opozicija puca po savovima,to se vidi.

Odgovori 11 0
Lala

04.10.2019 18:31

A sta oni pa znaju drugo osim da besne i histerisu.

Pedja

04.10.2019 19:03

Mislio sam da DS ne moze vise da se raspadne,izgleda da sam pogresio.

Odgovori 11 0
Duska

04.10.2019 19:36

Pa to je njihova politika, svadja i vika... Nista cudno od njih

Odgovori 11 0