DS otkačio Savez za Srbiju: Ipak ide na razgovore sa Mekalisterom

Autor:

Vesti

04.10.2019

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejvid Mekalister, predsednik spoljnopolitičkog odbora i izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, koji posreduje u razgovorima između predstavnika vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova, danas će razgovarati sa predstavnicima Demokratske stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejvid Mekalister

Još kada je Mekalister najavljen kao posrednik u razgovorima, Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju, najavio je da na tim razgovorima neće učestvovati jer on poznaje celokupnu situaciju u Srbiji, ali na nju žmuri.

Nakon ovako oštre najave očekivalo se da niko od partija okupljenih u Savezu neće doći na razgovore sa Mekalisterom. Ali se dogodio preokret.

Predstavnici Demokratske stranke Zoran Lutovac i Balša Božovoić danas će imati sastanak sa Mekalisterom i razgovarati o uslovima za predstojeće izbore koji bi trebalo da se održe na proleće 2020. godine.

Da li ovo znači da je ideja bojkota propala i da DS planira da se ogluši o naređenja koja izdaje Dragan Đilas, pokazaće se nakon što se završi sastanak i saznamo šta je to rečeno, ili eventualno dogovoreno, na tom susretu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Jana

04.10.2019 13:06

Najpametnija odluka DS sto se resila Djilasa.

Vladimir

04.10.2019 13:30

Predstavnici DS-a Lutovac i Božović pokušaće da se dodvore Mekalisteru,ma igraće kako on bude svirao,samo da ne ostanu praznih ruku.

Verica didic

04.10.2019 13:35

Demokratska stranka moze da razgovara ali nema ni jedan dobar program da iznese i nista pametno da kaze osim da pljuje vlast

Ana

04.10.2019 13:49

Niko nece da bude deo SzS!