SAD su jednom pogrešile i podržale teroriste, više neće: Tači i Haradinaj se prerano obradovali imenovanju "specijalca" Grenela

Autor:

Vesti

04.10.2019

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imenovanje Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine danas su pozdravili Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, a Tači ističe i da veruje da će Grenelovo imenovanje dovesti do mirovnog sporazuma koji bi, kako je naveo, mogao da rezultira srpskim priznanjem. Ali, ne lezi vraže...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači

Tači je objavio na Fejsbuku da je imenovanje Grenela još jedan dokaz da američka država stoji uz Kosovo na svakom važnom koraku.

- Sada smo još sigurniji u proces dijaloga i u priliku da postignemo priznanje od Srbije i članstvo u Ujedinjenim nacijama i tako dovršimo međunarodnu konsolidaciju naše države. Ovo je dobra vest za region kao i za sve one koji su posvećeni održivom miru, razvoju, boljem životu svih zemalja jugoistočne Evrope - napisao je Tači na Fejsbuku.

Povodom imenovanja Grenela oglasio se i Haradinaj koji je na Fejsbuku napisao: 

- Radićemo zajedno na bezuslovnom dijalogu kako bismo postigli međusobno priznanje u postojećim granicama - dodao je Haradinaj.

Međutim, možda je ova koju su ova dvojica podelila na društvenim mrežama preuranjena. 

Fatmir Šeholi, direktor prištinskog Instituta za međuetničke odnose komentarišući imenovanje Grenela rekao je danas da njegovo imenovanje znači da Amerika želi stabilizaciju u regionu zapadnog Balkana.

- Grenel je kristalno jasno i milimetarski tačno upoznat sa svim dosadašnjim rezultatima u Briselu, kao i sa svim očekivanjima od tog dijaloga. Ovim imenovanjem Amerika još jednom dokazuje koliko joj je stalo da pre svega vidi stabilizaciju zapadnog Balkana i konačnu normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije -  izjavio je Šeholi za Kosovo onlajn.

SAD su verovatno svesne da su jednom pogrešile bombardovanjem tradicionalnih saveznika i podržavanjem terorista, pa iako to nikada neće priznati jer bi to bila bruka i sramota par ekselans, jasno je da relaksacija odnosa na ovim prostorima koju Amerika želi da vidi ne znači da će se problem Kosova rešiti jednostrano, na isključivu štetu Srbije. Uostalom, su potvrdili i američki senatori koji su nedavno posetili Beograd i razgovarali sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, što će reći da Tačijeva nadanja o srpskom priznanju terorističke tvorevine zato što je sada Ričard Grenel specijalni Trampov izaslanik ostaju to što jesu - šuplja priča ubice i trgovca ljudima, ljudskim organima i drogom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading