Zločinac Haradinaj baljezga: Dali smo mnogo za sporazum za SRB, šta još da damo?!

Autor: Tanjug

Vesti

03.10.2019

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za premijera Ramuš Haradinaj kaže da je Priština dala mnogo za postizanje dogovora sa Beogradom, te da ne veruje ni da SAD traže da uradi nešto više.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Ramuš Haradinaj

- U situaciji smo da ne znamo šta još da damo. Ne možemo da otvorimo granice da bismo udovoljili Srbiji i ne možemo da prihvatimo Dodikovu republiku ili Putinovu republiku samo da bismo udovoljili Srbiji - naveo je Haradinaj u intervjuu za Glas Amerike na albanskom.

Ne veruje, kaže, da je to ono što SAD traže, nikada to od Prištine nisu tražili i najverovatnije nikada i neće.

Haradinaj je danas odgovorio i na optužbe bivših koalicionih partnera da je upravo on odgovoran za zahlađenje odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, rekavši da mu je cilj da sa tom zemljom ima strateški, a ne servilan odnos.

 

 

Kako je naveo, činjenica da je boravio u SAD na početku predizborne kampanje pokazatelj je da nije narušio odnose sa Vašingtonom.

- Ne želim da uzimam zasluge za unapređenje tih odnosa, zato što su to odnosi između naroda, i ne želim da se krijem iza SAD kad god postane suviše vruće ili teško - rekao je Haradinaj.

On je ponovio tvrdnju da je Priština bila prinuđena da uvede takse od 100 odsto na robu iz Srbije i da ostaje njegov zahtev za međusobno priznanje koje bi, kaže, rezultiralo slobodnim ekonomskim odnosima i otvaranjem tržišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading