Srbi uhapšeni na Kosovu: Šiptarska tortura sve brutalnija kako se približavaju izbori

Autor: mediji, Republika

Vesti

03.10.2019

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovni sud u Gnjilanu odobrio je zahtev Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu, čime je dvojici ljudi određeno zatvorsko zadržavanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Radi se o Z.D. i V.B. aktivistima Srpske liste koji su prezentovali građanima plan svoje partije uoči izbora, dok Albanci tvrde da su vršili pritisak na tri osobe da glasaju za Srpsku listu.

- Oni se terete da su 26. i 27. septembra 2019. godine kontinuirano pritiskali i pretili oštećenima O.K., S.K. i J.K. da glasaju za partiju Srpska lista na izborima u nedelju - navodi se u beleškama suda.

Prema albanskom sudu, oni su izvršili "krivično delo uticaja na glasače".

 

 

- Pretresni sudija u Odeljenju za teške zločine je, nakon izučavanja dokumentacije, zaključio da su ispunjeni zakonski uslovi za pritvor okrivljenima - navodi se u saopštenju.

Inače, Srpska zajednica na Kosovu je do sada bila zastupljena sa 10 predstavnika u takozvanoj kosovoskoj skupštini, od kojih je 9 bilo iz Srpske liste.

- Ona je od svog osnivanja imala podršku srpskih vlasti - pišu tamošnji mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading