Đurić sa ruskim ambasadorom: Agresivna kampanja Prištine

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2019

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom u pokrajini, ukazavši da je u toku agresivna kampanja Prištine, podržana od dela međunarodne zajednice, sa ciljem da se Srbija i njen uticaj potpuno istisnu sa Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Harčenko i Đurić

Jedna od tema razgovora bili su predstojeći pokrajinski parlamentarni izbori i predizborna kampanja, tokom koje je, prema Đurićevim rečima, Srpska lista, kao politička organizacija podržana od strane Beograda, izložena pravom političkom teroru Prištine i njenih saveznika.

Đurić je, kako je saopšteno, naveo sve primere pritiska na Srpsku listu i srpski narod na Kosovu i Metohiji, istakavši da je uveren da će Srbi, uprkos svim gaženjima njihovih političkih prava, ubedljivom većinom podržati politiku čvrstih veza sa Beogradom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je još jednom zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža Srbiji u borbi za zaštitu srpskih nacionalnih i državnih interesa u južnoj pokrajini.

 

 

Đurić je naglasio da je, zahvaljujući srdačnim i prijateljskim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, saradnja Srbije i Rusije u rešavanju pitanja od zajedničkog interesa podignuta na do sada neviđen nivo.

Rešavanje problem Kosova i Metohije je, prema Đurićevim rečima, međunarodni bezbednosni izazov, od kojeg zavisi i budućnost međunarodno-pravnog poretka, i zato je veoma važno da Rusija, kao jedna od najuticajnijih svetskih sila, nastavi da aktivno učestvuje u tom procesu, preneo je Tanjug.

- Na primeru ruske pomoći Srbiji po pitanju Kosova i Metohije još jednom se potvrđuju tradicionalno bliske i bratske veze dveju država i naroda - kazao je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Milan

01.10.2019 19:12

PODRŠKA NAM JE JAKO BITNA

Dilan

01.10.2019 19:18

Srpskom narodu su uskracena osnovna ljudska prava na KiM, a to sve pred ocima medjunarodne zajednice.

ana

01.10.2019 19:55

Podrska i pomoc Rusije jako nam je potrebna jer je svaki pokusaj Srbije za uspostavljanje normalnih odnosa sa albancima unapred osudjeni na propast od strane istih.

Gile

01.10.2019 20:04

Rusija nam je istinski prijatelj, a uz to je upoznata sa svim sto nam rade, posebno Albanci, te verujem da ce iskoristiti svoju moc i pomoci nam.