SAZNAJEMO! Sužava se krug oko Vojkana Krstića: Krenula istraga o divljim deponijama!

Autor:

Vesti

02.10.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Steže se obruč oko Vojkana Krstića, vlasnika "Elita gradnje", i to zbog divljih deponija! Prvo odeljenje Uprave kriminalističke policije Beograda je, kako saznajemo, po nalogu Drugog tužilaštva, započelo istragu o nelegalnim deponijama u prestonici!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
40 divljih deponija ima najmanje u Beogradu

Tim povodom uskoro bi u policiji trebalo da bude saslušan i Vojkan Krstić, po svemu sudeći, u svojstvu osumnjičenog, jer za njega postoji više nego ozbiljna sumnja da gazduje mnogobrojnim nelegalnim smetlištima u Beogradu, o čemu je pisao Srpski telegraf.

DOSTA SVEDOKA

U MUP su potvrdili da istražuju sve navode iz krivične prijave koje je podnela Skupština Beograda. Tokom istražnog postupka, kako saznajemo, biće saslušano nekoliko osoba koje su povezane sa ovim slučajem i celokupan predmet će uskoro biti dostavljen tužilaštvu, koje će odlučiti o daljim koracima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Osim osumnjičenih, kao svedoci biće saslušani i stanari okolnih zgrada koje se nalaze u blizni deponija, kao i predstavnici Gradske uprave, koji su podnosioci krivičnih prijava.

Posle toga, kako saznajemo, krenuće i saslušanje osumnjičenih, vozača kamiona čije su registracije dostavljene, ali i čelnika građevinskih firmi koji su angažovali vozače.

Osim osumnjičenih, kao svedoci biće saslušani i stanari okolnih zgrada koje se nalaze u blizni deponija, kao i predstavnici Gradske uprave

Kako je Srpski telegraf prvi pisao, Vojkan Krstić je godinama ucenjivao građevinare da kamione sa šutom odvoze na njegove divlje deponije širom Beograda, i to im naplaćivao od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Samo na jednu deponiju dolazilo je više od 300 kamiona dnevno, pa je zaradu lako izračunati. Ako bi se neko i drznuo da ne pristane na ucenu, Krstić im je, tvrde građevinari, slao građevinsku inspekciju jer je šurovao sa pojedinim opštinarima.

Posle našeg pisanja o Krstićevom nelegalnom biznisu zatvorena je divlja deponija na Čukaričkoj padini, ali i otkrivene lokacije ostalih smetlišta.

RepublikaFoto: facebook.com/Vojkan Krstic
Vojkan Krstić

LAŽNI HUMANITARAC SA DIVLJIH DEPONIJA

* Zgrnuo bogatstvo na ucenama građevinara koji su morali da šut voze na njegove deponije, što je naplaćivao od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu

* Samo na deponiju u Kumodražu je dolazilo više od 300 kamiona dnevno

* Žitelji Kumodraža pod imenom i prezimenom svedočili su da im je Krstić pretio da će ih pobiti kada su se pobunili protiv njega

* Lažno se predstavljao kao humanitarac koji pomaže beskućnicima i psima

*Vlasnik je Spasilačkog centra Srbije, paravojne formacije, čije sedište je na manje od kilometar od kuće Aleksandra Vučića u Jajincima

* Vlasnik "Elita gradnje" umešan je u lanac prostitucije, a optužio ga je Radovan Vojnić, koji je izneo dokaze o tome kako je njegovu ženu Aleksandru podvodio političarima

MUTNE RADNJE

Posebno je alarmantno stanje na deponiji u Kumodražu, gde je dnevno dolazilo i po više od 328 kamiona, a kako bi prikrio tragove, sve je zatrpao zemljom.

Kada su se pobunili stanari iz Đurđevdanske ulice, kojima je deponija zagorčala život, Krstić im je, kako su rekli, otvoreno pretio da će ih pobiti i zapaliti im kuće.

Međutim, ovo je bio sam vrh ledenog brega, jer su se našoj redakciji javljali čitaoci i otkrili još brojne nelegalne poslove u koje je bio umešan Krstić, od prostitucije do obuke paravojnih formacija, što je po zakonu strogo zabranjeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Stepa

02.10.2019 08:43

A pucnjava u skolskom dvoristu na nasu decu os vojvoda stepa u kumodrazu

Odgovori 13 1
Dare

02.10.2019 08:47

A kuma Ivana???

Odgovori 14 1
Mire

02.10.2019 08:49

Hoce li istragom biti obuhvacena vojkanova pljac ka beozoovrta??? Godinama izvlaci pare.....

Odgovori 14 1
Jovan

02.10.2019 10:57

A prodaja opijata preko puta skole u kumodrazu nasoj deci...

Odgovori 13 1