Vesić: Skrnavljenje spomenika Borislavu Pekiću posledica atmosfere linča koju stvara manjina predvođena Đilasom

Autor: Republika

Vesti

01.10.2019

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda i gradski menadžer Goran Vesić oštro je reagovao povodom skrnavljenja spomnika Borislavu Pekiću na Cvetnom trgu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

Vesić je osudu ovog vandalskog čina objavio na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Skrnavljenje spomenika Borislavu Pekiću predstavlja gnusan vandalski čin, ali je posledica atmosfere linča koji u našem društvu stvara radikalna manjina predvođena Draganom Đilasom - napisao je Vesić.

- Kada je 2016. godine spomenik otkrio, tada premijer, Aleksandar Vučić ta radikalna manjina napadala je Vučića zato što se usudio da podigne Pekiću spomenik i Pekića zato što mu je Vučić podigao spomenik. Vučić im je bio kriv jer se oni za 24 godina vlasti nisu setili da Pekiću podignu spomenik. Nije im samo kriv bio Vučić već su na najvulgarniji način vređali i suprugu i kćerku Borislava Pekića. To je društva kakvo zamišlja Dragan Đilas u kome svako ko se usudi da misli drugačije doživi pogrom od njega i njegovih plaćenika Bastaća, Jovanovića i Lutovca - naglasio je gradski menadžer.

- Zato, huligani koji su ovo uradili ko god da su inspirasani su ovom Đilasovom radikalnom manjinom kojoj je i Pekić kriv, ako mu Vučić otkrije spomenik koji oni nisu želeli da urade - dodao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Ceca

01.10.2019 13:08

Divljacko ponasanje je zaista nedopustivo

Tamara

01.10.2019 13:09

Za svaku je osudu ovaj vandalizam

Luka

01.10.2019 13:21

Djilas i njegovi sledbenici pokazuju da zele da razruse Beograd.....

Vladimir

01.10.2019 13:31

Đilasu i njegovim saborcima ništa nije sveto i dalje nastavljaju sa vandalizmom i divljaštvom.