Terorista Haradinaj: Taksu ne treba ukidati, već pojačati

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2019

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Alijanse za budućnost i kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da taksu od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH ne treba ukinuti, već pojačati, prenosi Koha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Taksa je instrument za stvaranje izbalansirane vrednosti za priznavanje, moramo da ga osnažimo da se razmene priznanja. Velika je anomalija da Srbija traži nešto. Morali smo da tražimo nešto kao žrtva, dakle, priznanje i plus izvinjenje ili odštetu, a kod nas se događa suprotno - rekao je Haradinaj.

On je naveo da je kao premijer "pokazao ko je gazda u kući na Kosovu", te da je "uspeo da zaustavi ideju o razmeni teritorija" i da pokrene druge procese poput vojske i Zakona o Trepci, prenosi Kosovo onlajn.

Haradinaj kaže i da Srbija ne treba da traži nešto u zamenu za priznanje, već da treba da prizna Kosovo, pa čak i da se izvini ili plati odštetu.

On je kazao i da se neće vratiti koaliciji sa DPK-om, a na komentare da je rasturio koaliciju bez najave, rekao je da svoju nameru nije mogao da iznese koalicionim partnerima, jer "nije želeo da ta vest bude preneta Vučiću".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading