Vesić: Postoje pitanja o kojima vlast i opozicija ne treba da raspravljaju

Autor: Blic, Republika

Vesti

28.09.2019

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS Goran Vesić ponovio je pitanje bivšem gradonačelniku Beograda i jednom od lidera Saveza za Srbiju Draganu Đilasu “kako je moguće da su se poslovi njegovih privatnih firmi razvijali dok je bio na vlasti, a istovremeno je dug javnih preduzeća bio sve veći”.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

- Kako je moguće da su Đilasove privatne firme, dok je bio direktor Narodne kancelarije, ministar i gradonačelnik Beograda, ostvarile promet od 619 miliona evra, a dobit od 100 miliona evra. Promet njegovih firmi je rastao, a dugovi gradskih firmi su dostigli 1,2 milijarde evra - kazao je Vesić.

Funkcioner SNS kaže i da se zahtevi Đilasove koalicije svode na “njegove private interese, poput preuzimanja RTS-a i REM-a” kako bi, ocenjuje, “mogao da nastavi sa istim poslovima dok je bio na vlasti”.

- Očigledno je da ono što je interes Dragana Đilasa nije interes Beograđana. Da ima isti interes kao građani Beograda, došao bi na jučerašnju sednicu Skupštine grada da glasa za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, bez obzira na to što je to predlog vlasti. Postoje pitanja oko kojih vlast i opozicija ne treba da se raspravljaju, a to su ona koja se tiču života ljudi - poručio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading