Milogorci, puknite od muke! Patrijarh Irinej stigao u Crnu Goru na svečanost u manastiru Podlastva povodom 800 godina SPC

Autor: Tanjug

Vesti

27.09.2019

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh srpski Irinej stigao je večeras u manastir Podlastva u Crnoj Gori gde se obeležava veliki jubileji Srpske pravoslavne crkve - 1.500 godina tog manastira kao i 800 godina samostalnosti SPC.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Patrijarh Irinej

Posle svečanog dočeka koji je priređen za srpskog patrijarha u manastiru rtodtom je u manastiru Rođenja Presvete Bogorodice - Podlastva počela je večernja služba, preneo je portal In4s.

Kako je najavila Pravoslavna mitropolija crnogorsko primorska, programom je posle održavanja večernje službe predviđena i Svečana akademija na kojoj će govoriti književnik Dragoslav Bokan.

Sutra ujutru patrijarh će sa više arhijereja služiti Svetu patrijaršijsku liturgiju sa osvećenjem paraklisa Svetog cara Lazara i manastirskih konaka sa svenarodnim saborom, objavljeno na sajtu Mitropolije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading