(FOTO) Šta je zajedničko Erdoganu, Makronu i Abeu? Pa, naravno - Ivica Dačić!

Autor: Republika

Vesti

27.09.2019

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, u okviru generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija imao je kratak susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i lider Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova
Emanuel Makron sa suprugom Brižite i Ivicom Dačićem

Makron kaže da se divno proveo u Srbiji

Ministar Dačić je čestitao predsedniku Makronu na odličnom govoru prilikom njegove nedavne posete Srbiji  i preneo mu da je njegova poseta jedna od najboljih poseta nekog stranog zvaničnika u istoriji naše zemlje.

Predsednik Markron  koji je bio u Pratnji supruge Brižite je odgovorio da mu je bila posebna cast i veliko zadovoljstvo. Takođe, je rekao supruzi kako ministar ima dobar glas i da se divno proveo u Srbiji. 

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Francuski predsednik je rekao da čeka da se završe izbori na Kosovu kako bi se uključio u rešavanje problema u dijalogu Beograda i Prištine. Na kraju razgovora je pozdravio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Erdogan se raduje dolasku u našu zemlju

Prilikom srdačnog susreta sa šefom srpske diplomatije, turski predsednik je preneo da se raduje svom skorom dolasku u Srbiju. Takođe, istakao je da se raduje tradicionalnom srpskom gostoprimstvu.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova

Erdogan je naglasio je da su odnosi Srbije i Turske  izvanredni i da su na najvišem nivou u novijoj političkoj istoriji. 

I Abe se slikao sa Dačićem

Ministar Dačić imao je kratke susrete i razgovore sa premijerom Japana Šinzo Abeom, predsednikom Kipra Nikosom Anastasiadesom, predsednikom Bugarske Rumenom Radevom, predsednikom Moldavije Igorom Dodonom, predsednikom Čilea Sebastijanom Pinjerom, predsednikom Malija Ibrahimom Keitom, izabranim predsedikom Gvatemale Alehandrom Giamatejem, premijerom Ugande Ruhakanom Rugundom.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prilikom razgovora, ministar Dačić je sa sagovornicima razmenio mišljenja o aktuelnim događajima u međunarodnim odnosima, iskoristio priliku i da ih upozna sa situacijom u Srbiji i regionu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading