Vučić sa predsednikom Svetskog jevrejskog kongresa: Uvažavamo jevrejsku zajednicu i poštujemo njena prava

Autor: Tanjug

Vesti

25.09.2019

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa predsednikom Svetskog jevrejskog kongresa Ronaldom Loderom i tom prilikom rekao da Srbija veoma uvažava jevrejsku zajednicu i poštuje njena prava.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Vučić i Loder

- Izuzetno poštujemo i prepoznajemo značaj rada Svetskog jevrejskog kongresa. Srbija veoma uvažava jevrejsku zajednicu i poštuje njena prava, s obzirom na to da su Srbi i Jevreji kroz istoriju često delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Svetskog jevrejskog kongresa Loder je rekao da se nada da će prijateljstvo i saradnja između Izraela i Srbije, kao i dva naroda, trajati još dugi niz godina i da ćemo ih jačati na obostrani interes i zadovoljstvo.


Vučić i Loder su se sastali na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
sasa

26.09.2019 06:17

Jevreji su kao i mi stradali u velikom broju u drugom svetskom ratu od ruke fasista koji su hteli pokoriti ceo svet ali su na svu srecu porazeni...Srbija i Izrael moraju se medjusobno pomagati i podrzavati.

Mira

26.09.2019 07:03

Srbi i Jevreji su u prošlosti deili istu tragičnu sudbinu.Zato i postoji međusobno razumevanje i poštovanje između ova dva naroda.

nina

26.09.2019 07:40

Srbija je uvek podržavala Jevrejsku zajednicu, tako će ostati i u budućnosti.

Maja

26.09.2019 15:16

Srbija postuje svaku drzavu i trazi da bude postovana. Ima sa svima dobre odnose i saradnju, tako se nadamo da ce biti i u buducnosti.