Molina i Stefanović zajedno protiv terorista: Kakvo Kosovo, kakav Interpol?!

Autor: Republika

Vesti

25.09.2019

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović upoznao je danas novoimenovanog ambasadora Kraljevine Španije Raula Bartolomea Molinu sa argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

RepublikaFoto: MUP Republike Srbije
Molina i Stefanović

Stefanović je naglasio da od prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj nije prihvaćen ovaj zahtev, nije došlo ni do kakvih promena koje bi uticale na promenu odluke o neprijemu takozvanog Kosova.

On je podsetio i da bi eventualni prijem doveo do politizacije ove profesionalne policijske organizacije, a da bi jedna od dalekosežnih posledica bila i raspisivanje poternica na osnovu političkih, a ne policijskih kriterijuma.

Ambasador Molina istakao je da Kraljevina Španija ostaje pri svom stavu kada je reč o statusu južne srpske pokrajine, odnosno da jednostrano proglašena nezavisnost predstavlja grubu povredu međunarodnog prava.

On je takođe ponovio da Španija pruža punu podršku Republici Srbiji u procesu evropskih integracija i posebno se osvrnuo na dosadašnji napredak u Poglavlju 24 - pravda, sloboda i bezbednost.

Stefanović i Molina su razgovarali i o nastavku saradnje policija dve države, koju se ocenili kao veoma uspešnu.

RepublikaFoto: MUP Republike Srbije
Sastanak

Ministar je naglasio da postoji izuzetna saradnja ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Španije, a kao jedan od primera dobre saradnje dveju kriminalističkih policija naveo je i nedavnu zaplenu 800 kilograma kokaina u blizini Azorskih ostrva.

Stefanović je ocenio da je španska policija jedan od najznačajnijih partnera srpske policije u borbi protiv trgovine narkoticima i izrazio spremnost MUP-a Srbije za dalje unapređenje saradnje kroz formiranje zajedničkih istražnih timova, kao i intenziviranje saradnje u borbi protiv terorizma.

Ambasador Molina je naveo da je Španija takođe spremna da produbi policijsku saradnju i istakao da je to u obostranom interesu dve države.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading