Vesić pisao Mekalisteru zbog Ðilasovih huligana

Autor: Tanjug

Vesti

24.09.2019

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner SNS Goran Vesić pisao je danas predsedavajućem Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru i poslanicima te evropske institucije zbog pretnji koje je od opozicije doživeo, kao i, kako tvrdi, još 16 ljudi, među kojima je i predsednika Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

Vesić je na Facebooku naveo da je upoznao Mekalistera da je pre tri dana "milijarder" i opozicioni lider Dragan Ðilas poslao huligane da prete njegovoj porodici i precizirao da je organizovao dolazak opozicije sa transparentima "Ti si sledeći" i "Vesiću završićeš dva metra pod zemljom" isped zgrade u kojoj živi.

Mekalistera je upoznao o 16 slučajeva direktnih pretnji Aleksandru Vučiću, Maji Gojković, Ani Brnabić, Biljani Popović Ivković kao i drugim funkcionerima, odbornicima ili pristalicama SNS i njihovim porodicama.

U tom pismu je naveo, kako kaže i metode kojima Ðilasove pristalice prete - od poziva "na silovanje, pretnji vešanjem i streljanjem do fizičkih napada".

- Neću preterati ako kažem da je ovaj Ðilasov metod napada na stanove i porodice političkih neistomišljenika u političkoj istoriji primenjivan samo od strane nacionalsocijalista Adolfa Hitlera i mađarske fašističke partije JOBIK - navodi Vesić.

Funckioner SNS u pismu Mekalisternu dodaje da to ne čudi, ako se zna da u političkoj koaliciji Dragana Ðilasa važnu ulogu igraju fašistička stranka Dveri čiji lider otvoreno glorifikuju srpske saradnike nacista iz Drugog svetskog rata što je nezamislivo u današnjoj demokratskoj Evropi koja je sagrađena na temeljima antifašizma, napisao je Vesić.

Vesić smatra da "nasilničko ponašanje Ðilasovih pristalica ugrožava demokratske procese u Srbiji jer Ðilas sa partnerom i medijskim magnatom Draganom Šolakom ne bira način da preuzme vlast u Srbiji".

- U bilo kojoj zemlji EU ovakva koncentracija kapitala i medija u rukama političara kao što su Ðilas i Šolak bila bi sankcionisana jer predstavlja ugrožavanje demokratije - naveo je Vesić u pismu u kome je Mekalisteru opisao i deltalje Ðilasove pretnje policijacu.

- U bilo kojoj zemlji EU političar za koga bi se pojavio dokaz da se tako ponašao prema policajcu bio bi zauvek uklonjen iz javnog života - napisao je Vesić i dodao da su svi urednici koji su objavili taj snimak pretnje "direktno ili indirektno" dobili od njega pretnju "da će im se osvetiti ili da im to neće zaboraviti".

Vesić je izgrazio uvrenje da bi većina tih urednika bila spremna da to posvedoči i poslanicima EP ako bi bili pitani.

Zamenik gradonačelnika navodi da se sve pretnje, njemu njegovoj porodici, Vučiću, i ostalim funkcionerima SNS i čelnicima Srbije dešavaju pod izgovorom da se bore za promenu izbornih uslova i izbornog procesa, koji su sami kreirali kada su bili na vlasti i koji do danas nisu promenjeni.

- Sve to rade da se po svaku cenu vrate na vlast bez izbora.

Očigledno vodeći se makijavelističkom tezom da cilj opravdava sredstvo, te svakodnevno povlače poteze nedopustive i neprhivatljive za Srbiju, kao demokratsku državu, a koji se temelje na napadima na političke neistomišljenike, govoru mržnje i pozivu na linč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bb0

24.09.2019 15:01

Djilas misli da i dalje moze da terorise narod kao nekada.E pa nece moci.

Goran

24.09.2019 17:20

Djilas nikako da shvati da je njegovo vreme proslo.