Lončar obišao zdravstvene ustanove raškog okruga: Danas lekari odavde ne odlaze, već ih zapošljavamo

Autor: Tanjug

Vesti

24.09.2019

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je danas zdravstvene ustanove raškog okruga i kroz razgovor sa zaposlenima detaljno se upoznao sa uslovima i organizacijom rada, potrebama zdravstvenih ustanova, naročito u kontekstu predstojećeg preuzimanja nadležnosti Republike nad domovima zdravlja.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

Tokom obilaska Doma zdravlja u Tutinu, Opšte bolnice i Doma zdravlja Novi Pazar, kao i Doma zdravlja Raška Lončar je razgovarao sa pacijentima i građanima, u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga kao i boljeg funkcionisanja ovih zdravstvenih ustanova, saopšteno je iz njegovog kabineta.

- Znamo svi vrlo dobro kako je bilo pre nekoliko godina, kada su se odavde pacijenti samo prosleđivali u druge ustanove, a lekari odlazili. Danas je Bolnica u Novom Pazaru pravi regionalni zdravstveni centar, i dobar primer drugim ustanovama - rekao je Lončar.


On je ukazao da je u toj ustanovi u funkciji najsavremeniji laparoskopski aparat, a da će uskoro prvi put u tom kraju, bolnica u Novom Pazaru imati i angio salu, odnosno kompletan hirurški blok.

- Danas lekari odavde ne odlaze, već ih kontinuirano zapošljavamo i oni ostaju ovde da rade, da leče svoje sugrađane. Upravo takvu organizaciju rada i funkcionisanje želimo da realizujemo i u domovima zdravlja širom Srbije, kada preuzmemo nadležnost nad njima - istakao je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading