Vlada Tanju Miščević razrešila dužnosti

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.09.2019

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doskorašnja šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević će, kao kandidat Republike Srbije, ubuduće obavljati funkciju zamenika generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council), saopštila je Vlada Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Tanja Miščević

- Ovo kadrovsko rešenje predstavlja sa jedne strane lično priznanje Tanji Miščević za sva profesionalne uspehe i lične kvalifikacije, a sa druge strane priznanje Republici Srbiji za postignute rezultate na polju evrointegracija i regionalnog povezivanja. Gospođa Miščević je za svoju kandidaturu dobila podršku svih zemalja u regionu, što je veoma dobar signal za našu zemlju kada su pitanju međususedski odnosi i regionalna saradnja - navedeno je u saopštenju.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici razrešila dužnosti Tanju Miščević, sada već bivšu šeficu Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji. Ona je tu funkciju obavljala od 4. septembra 2013. godine.

- Vlada Republike Srbije zahvaljuje se Tanji Miščević na zalaganju, predanom radu i trudu koji je uložila u proteklih nekoliko godina kao šefica pregovaračkog tima i njen lični doprinos evrointegracijama Srbije svakako je nemerljiv. Svi članovi Vlade raduju se nastavku saradnje sa Tanjom Miščević u budućnosti i žele joj mnogo sreće i uspeha na novoj funkciji - zaključeno je u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading