Prvi susret sa novim grčkim premijerom: Vučić u Njujorku razgovarao sa Micotakisom

Autor: Tanjug

Vesti

23.09.2019

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku, oko ponoći po srednjeevropskom vremenu, sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom, što je njihov prvi susret od Micotakisovog izbora za predsednika vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Sastanak sa Micotakisom jedan je u nizu bilateralnih susreta predsednika Srbije, koje će imati tokom boravka u SAD, gde učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine UN.

Najavljujući razgovor sa grčkim premijerom, Vučić je uoči puta u Njujork rekao da je molba Srbije da Grčka ne prizna nezavisnost Kosova.

- On će želeti da čuje i albansku stranu, a naša molba grčkim prijateljima će biti da ne priznaju kosovsku nezavisnost - rekao je Vučić, koji je i sam najavio da ga čekaju brojni susreti i teški razgovori, jer će glavna tema njegovih susreta biti Kosovo.

 

 

Inače, Vučić je odmah po objavljivanju rezultata parlamentarnih izbora u Grčkoj, početkom jula, razgovarao sa Micotakisom i čestitao mu pobedu.

Vučić je tada izjavio da je Grčka Srbiji istinski prijatelj, da smo sa Aleksisom Ciprasom imali korektnu saradnju, a da veruje da sa Micotakisom ta saradnja može biti još bolja.

- Sa Ciprasom smo imali korektnu saradnju, a verujem da sa Micotakisom možemo da imamo još bolju. To je za Srbiju istinski prijateljska zemlja i narod i verujem da ćemo imati njihovu podršku i u narednom periodu - rekao je Vučić povodom pobede Nove demokratije, sestrinske partije SNS.

Podsetio je da je Micotakis u novembru prošle godine bio u poseti SNS i da su oni i lični prijatelji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
tale

24.09.2019 06:11

treba iskoristiti svaku priliku i svaki momenat za sklapanje prijateljstava, koja mogu koristiti Srbiji

Pedja

24.09.2019 06:13

Velika podrska za ove dve zemlje, koje ce saradjivati i vise nego dobro.

Boka

24.09.2019 06:32

Nadamo se da ce dobro proci...

Stefan

24.09.2019 06:45

Svaka podrška članica EU, pa i Grčke, veoma znači našoj državi koja ide ka evropskom putu.