Palma: Beograd nikada neće izdati Srbe na Kosovu

Autor: Pink, Informer, Republika

Vesti

23.09.2019

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da zastrašivanje Srba na Kosmetu nije prestalo i ističe da ih Beograd štiti i da ih nikada neće izdati.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro
Dragan Marković Palma

- Kosovski Albanci su rekli da neće da predaju zahtev ove godine da uđu u Interpol ne zato što ne žele, već unapred znaju da će da izgube. Nemaju više većinu kada su u pitanju ti njihovi zakoni. Nekada su oni kršili međunarodno pravo ne samo oni, već i države koje im pomažu, pa su donosili odluke većinom glasova, bez obzira što se krši međunarodno pravo, sporazum koji je potpisan u Briselu, Rezolucija 1244 i tako dalje – izjavio je Marković.

Kako dodaje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zajedno se u Americi bore za interese Srbije.

- Ja očekujem po povratku iz Amerike da će još nekoliko zemalja povući priznanje o nezavisnosti Kosova i Metohije – ocenio je Marković.

Marković je najavio da će u oktobru da vodi između 20 i 25 privrednika u Egipat.

- To će biti treći put da vodim privrednu delegaciju iz Srbije. Domaćin nam je guverner Crvenog mora gospodin Ahmed. Poenta je da vratimo tržište kao što je nekad Jugoslavija sarađivala sa Egiptom – kazao je Marković.

25 privrednika putuje u Egipat

Marković je najavio da će u oktobru da vodi između 20 i 25 privrednika u Egipat.

- To će biti treći put da vodim privrednu delegaciju iz Srbije. Domaćin nam je guverner Crvenog mora gospodin Ahmed. Poenta je da vratimo tržište kao što je nekad Jugoslavija sarađivala sa Egiptom – kazao je Marković.

Kako dodaje, bio je i u Rumuniji gde ga je primila predsednica Vlade i četiri ministra.

- Ekonomska saradnja sa njima mora da iz godine u godinu bude sve veća – istakao je Marković.

Kako dodaje, bio je i u Rumuniji gde ga je primila predsednica Vlade i četiri ministra.

- Ekonomska saradnja sa njima mora da iz godine u godinu bude sve veća – istakao je Marković.

Prema njegovim rečima, svakih mesec dana napadne se neka srpska porodica na prostoru Kosova i Metohije.

Palma: Svakih mesec dana napadne se jedna srpska porodica na Kosovu

- Pritisak na Srbe nije prestao, zastrašivanje, i ti Srbi su stalno u strahu. Sada su raspisani izbori, kosovski Albanci lobiraju neke navodno Srbe da se pojavi još neka srpska lista. Ti Srbi su poslušnici Haradinaju, Tačiju, Ljimaju i oni će raditi za njih. Međutim, Srbi na KiM znaju da je njihova baza Beograd, da bez njega ne mogu da žive, da ih Beograd nikada neće izdati – naglasio je Marković.

Toaleti na njivama - poljoprivrednik mora da bude gospodin

RepublikaFoto: SO Jagodina

Govoreći o akciji da se poljoprivrednicima koji rade na njivama izgrade toaleti i tuš kabine, Marković je rekao da će kada se završi akcija biti preko 500 toaleta sa kupatilima u 52 sela.

- Kada sam se vraćao iz Beograda, video sam čoveka koji obrađuje vinograd i pored vinograda je radio ono što mu je bila potreba… Tada sam rekao sebi da moram da poravnam puteve, naspem kamen pored njiva i da posle uradim toalete sa kupatilima, tako je i bilo – kazao je Marković. 

Osvrnuvši se na proteste 1 od 5 miliona koji organizuje SzS, Marković kaže da oni ne znaju šta žele, nemaju program.

- Sada da im date vlast i kažete šta ćete sutra da radite, osim da idu ispred Vesićeve kuće, ne bi znali… To što dolaze ispred nečije kuće je nemoć. Dođi ti u jutarnji program, pa ispričaj šta želiš. Međutim, oni ne zaslužuju da dođu na ovu televiziju, jer su tukli žene – smatra Marković.

Kako dodaje, Srbija ne može da se odvoji od etikete "domaći izjdanik i strani plaćenik".

STUDENTI SU UVEK U PRAVU, ALI OVOGA PUTA NISU


Zahtevi grupe studenata u Rektoratu u Beogradu nisu studentski zahtevi. Moja deviza je „Mladi su zakon i studenti su uvek u pravu“, ali ovoga puta nisu. Ovoga puta su istaknuti politički, a ne studentski zahtevi.

- Vi studenti dragi i budućnost Srbije, vi treba da kažete „kako da se zaustavi odlazak mladih u inostranstvo, da se omogući više puta izlazak na pojedine ispite, da se smanji školarina“ i da to budu vaši zahtevi. Zna se kako se biraju ministri – u parlamentu. Izađe se na izbore, glasa se za poslanike i u parlamentu se većinom glasova izaberu ministri. Ako nekome ne odgovaraju pojedini ministri, evo sada prilike, biće redovni izbori naredne godine, izađete na izbore i glasate - poručio je Dragan Marković Palma.

- Ta etiketa nam je zalepljena, ali ona ima i činjenice, kada je u pitanju Vuk Jeremić i još nekoliko funkcionera iz opozicije. Vidite šta se dešava u rektoratu, ono nisu studentski zahtevi, zahtevi za bolje sutra studenata – ističe Marković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading