Vesić: Ðilas nema nikakvu politiku

Autor: Tanjug

Vesti

21.09.2019

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, i pre njega Zoran Ðinđić, su jedini političari u novijoj istoriji Srbije koji su razumeli problem KiM, razumeli da Srbi i Albanci moraju da postignu istorijski sporazum i znali da moraju da se dese bolni kompromisi sa obe strane, kaže funkcioner SNS Goran Vesić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

- To je mnogo hrabro, jer tako govoriti ljudima nije popularno. Lakše bi bilo da pričate kao Dragan Ðilas. Vučić priča stvari koje nisu popularne, ali ljudi vide kod njega emociju i vide da radi za Srbiju - rekao je Vesić za TV Pink.

Sa druge strane, Ðilasov plan za Kosmet je da se Srbi isele sa KiM, kaže Vesić, komentarišući snimak iz 2013. godine na kojem Ðilas govori o problemu KiM.

- On je bio i pre dva dana pred Predsedništvom, ponudio je svoj plan. Njegov plan za KiM je da se Srbi isele. To je plan da Srbi izađu, da njegov savez za Kosovo bude tamo u vlasti. Njegov savez se na KiM zove Savez za Kosovo, ne za Srbiju, a naša lista se zove Srpska lista - rekao je Vesić.

Kako kaže, Ðilasov plan pokazuje koliko je on neozbiljan političar.

- Ðilas je politički šarlatan, koji kaže - ja imam neki plan, neću da ga otkrijem. A, pre šest godina kaže da je plan da se Srbi isele sa KiM. Pa, to je plan Haradinaja. Onda reci - imam Haradinajev plan, hoću da ga sprovedem. To treba otvoreno da kaže građanima - rekao je Vesić.

Komentarišući snimak u kojem se čuje kako Ðilas, pre nekoliko godina dok je bio na vlasti, preti otkazom policajcu koji ga je zaustavio zbog prekršaja, Vesić je rekao da to pokazuje kako bi se Ðilas ponašao kada bi opet bio na vlasti.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragan Đilas

- Ne mogu da verujem da se neko tako ponaša prema policajcima. Da li se iko, ikada tako ponašao? To je takva bahatost, takav prezir prema ljudima - rekao je Vesić.

Kako je rekao, snimak je nastao u vreme kada je Ðilas bio državni funkcioner, pa se, kaže, može zamisliti kako se ponašao prema drugim ljudima.

- Sve što je rekao policajcu, rekao bi svakom građaninu. Zato on i neće na izbore, jer neće da ga biraju građani i misli da neko treba dekretom da ga postavi - rekao je Vesić.

Naveo je i da je pre nekoliko meseci Ðilas jednom policajcu rekao "šta ćes ti da radiš kad ja dođem na vlast", te dodao da cela Ðilasova politika staje u tu rečenicu - šta će neko da radi, ako on dođe na vlast.

- On misli da je bogom dan, da vodi vlast, da treba da pravi pare. Kao što je rekao policajcu, kaže i svojim koalicionim partnerima - rekao je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading