Kuburović o porno sudiji: Nedolično ponašanje baca lošu sliku na sve!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.09.2019

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedolično ponašanje nosilaca pravosudnih funkcija narušava poverenje javnosti u rad sudova i tužilaštva, poručila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Nela Kuburović

Komentarišući slučajeve nedoličnog ponašanja pojedinih sudija i tužilaca o kojima su mediji u proteklom periodu pisali, Kuburović kaže da nosioci pravosudnih funkcija to treba da budu 24 sata dnevno i da svojim svakodnevnim ponašanjem opravdaju poverenje javnosti, ali i da pokažu da su nezavisni.

- U poslednjih nekoliko meseci pojavilo se nekoliko događaja - sudija je razrešena zbog golišavih fotografija, imali smo sudiju koja je u toku radnog vremena pevala i slavila u kancelariji, to sve baca lošu sliku na kompletno pravosuđe - rekla je Kuburović za Pink.

Govoreći o presudi Apelacionog suda u Beogradu u slučaju trinaestogodišnje Romkinje, Kuburović je naglasila da zakoni treba da važe za sve podjednako.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Razrešena zbog neprimerenih fotografija...

- Ako ja kao ministar komentarišem pravosnažnu sudsku odluku, biće da utičem na nezavisan rad sudija. Ali, činjenica je da Autonomni ženski centar ne kritikuje prvi put, oni su veoma kriticni prema postupanju sudija i tužilaca kada su u pitanju slučajevi nasilja u porodici - rekla je Kuburović.

Ona je podsetila da je Srbija potpisnica Istanbulske konvencije, da je prethodnih godina puno uloženo u borbi protiv nasilja u porodici i protiv diskriminacije, da smo uvodili krivična dela za koja su se u početku svi smejali, poput krivičnog dela prinudnog zaključenja braka.

- Tendenecija je poštovanje ljudskih prava, pre svega zaštita žena i devojcica, mislim da u ovom slučaju devojčica nije bila zaštićena na pravi nacin - rekla je Kuburović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading