Brnabić danas sa Angelom Merkel u Berlinu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.09.2019

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se danas, u okviru dvodnevne posete Berlinu, sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Brnabić je dan uoči sastanka izjavila da je cilj posete da se dodatno unaprede i učvrste odnosi sa Nemačkom, koja je jedan od najznačajnijih ekonomskih i političkih partnera Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

Na pitanje da li očekuje da Merkelova zauzme malo "labaviji" stav po pitanju razgraničenja, kao mogućeg rešenja kosovskog problema, premijerka je novinarima rekla da nema nadu da će se to desiti u ovom trenuktu. Istakla je da joj je važno da pošalje poruku da Srbija ima nameru da ostane predvidiv, iskren i posvećen partner Nemačkoj, koliko god im se neki pogledi ne slažu.

Planirano je da se Brnabić i Merkel posle sastanka obrate na zajedničkoj konferenciji za novinare. Posle toga, predsednica vlade će imati sastanak sa Udruženjem porodičnih preduzetnika, kao i sa direktorom BITKOM-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading