Centrala šiptarske mafije nalazi se u Švajcarskoj

Autor:

Vesti

18.09.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selo udaljeno osam kilometara od Ženeve je centar albanske mafije, koju je pre 40 godina iznedrila srpska policija!

Foto: Ilustracija

Malo poznati detalji o aktivnostima klanova iz Albanije koje otkriva novinar i publicista Marko Lopušina, kao jedan od najvećih poznavalaca delovanja šiptarske mafije.

- Albanska mafija je začeta pre oko 40 godina od srpske policije. Ideja je bila da Albanci kao gastarbajteri, presvučeni kao radnici, u zemlje Evrope prenose heroin. Smatralo se da će se tamo narkomanija širiti i da će kapitalizam propasti, dok ćemo mi u komunizmu živeti lepo. Onda se ta albanska mafija otela srpskoj policiji - naveo je Lopušina gostujući na TV Pink, podstaknut tekstom iz Srpskog telegrafa koji je, između ostalog, pisao i o klanu Nasera Keljmendija, koji slovi za najjačeg kada je u pitanju trgovina heroinom i kokainom.

Foto: youtube.com/ BALKAN INFO - Zvanični kanal
Marko Lopušina

Lopušina je naveo da novac nastaje uglavnom od šverca heroina, a da od tri hiljade milijardi dolara, kolika je vrednost svetske trgovine narkoticima, albanska mafija drži 80 milijardi.

- Centrala ima podršku državnog vrha, ali i Turske, Severne Makedonije, BiH, Švajcarske, Češke, Velike Britanije i SAD. Na primer, pre 20 godina je centralni park u Cirihu dobio nadimak Špric kada je albanska mafija kompletno preuzela ne samo taj park nego i ceo grad - tvrdi Lopušina, dodajući da u Švajcarskoj ima oko 150.000 Albanaca koji od plate moraju da izdvajaju tri odsto za reket svojim kriminogenim zemljacima.

Lopušina: Ideja je bila da Albanci kao gastarbajteri, presvučeni kao radnici, u zemlje Evrope prenose heroin

Novinar je podsetio koliko je srpska policija svojevremeno imala uspeha u razbijanju lanca albanskih kriminalaca.

- Početkom osamdesetih uhvaćen je Daut Kadriovski, Albanac iz Makedonije koji je vodio heroinsku turu od Istanbula preko Skoplja i Prištine do Madrida. Naš ambasador u Madridu ubijen je zato što je trebalo da svedoči o tom slučaju. Tadašnji kosovski funkcioner Mahmut Bakali osumnjičen je da je bio glavni koordinator te akcije, a Kadriovski je kasnije dobio državljanstvo SAD i bio registrovan kao saradnik državne bezbednosti Jugoslavije - kaže Lopušina.

Podsetimo da je Srpski telegraf juče objavio spisak glavnih šiptarskih klanova koji operišu po celom svetu. Na mrežu njihovih kriminalnih aktivnosti upozorio je profesor Džon Nomikos, koji je naveo da zbog Albanaca EU ne razmišlja o skorom proširenju, zbog čega najviše ispašta Srbija kao najnaprednija država u regionu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading