EKSKLUZIVNO U SRPSKOM TELEGRAFU: Ponuda Merkelove Srbiji za priznanje Kosova

Autor:

Vesti

17.09.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznajte Kosovo u sadašnjim granicama pokrajine i dobićete "Folksvagenovu" fabriku u Srbiji. Ovako, u najkraćem, glasi ponuda Nemačke za rešavanje kosovskog problema, iza koje stoji lično kancelarka Angela Merkel. Prema rečima dobro upućenih sagovornika Srpskog telegrafa, detalji plana diplomatskim kanalima prosleđeni su Beogradu, pre svega preko izaslanika Nemačke za zapadni Balkan Petera Majera. Takođe, kancelarka će svoju ideju predstaviti i premijerki Srbije Ani Brnabić na današnjem sastanku u Berlinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Spoljnopolitička ofanziva Srbije koja je rezultirala brojnim povlačenjima priznanja nezavisnosti Kosova počela je da donosi rezultate. Srpski telegraf otkriva ponudu koju je spemila Nemačka kancelarka Angela Merkel Srbima kako bi priznali Kosovo.

Paket ponude uključuje fabriku automobila "Folksvagen", specijalni status za Srbe na KiM i njihove verske objekte, kao i učlanjenje Srbije u Evropsku uniju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je progovorio o opoziciji i njihovom zahtevu za smenu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. On je izrazio oštro protivljenje zbog dvostrukih standarda koje primenjuju lideri opozicije jer ne pominju štetu od 210 miliona evra prilikom izgradnje mosta na Adi koju je sprovodio Dragan Đilas.

Postoje ljudi koji se plaše pasa ali Anabela Atijas je otišla predaleko. Nakon što je na nju zalajao pas ona je okrenula telefon i ni manje ni više pozvala pripadnike policije da intervenišu.

Predsednik KSS Predrag Danilović najavio je da Srbija neće propustiti sledeći ciklus Olimpjiskih igara jer uz pomoć države Savez planira da organizuje kvalifikacioni turnir za OI u Beogradu.

Ubistvo Jelene Marjanović, koje je obavijeno velom misterije jer istražitelji nikako da sklope celokupnu slagalicu, privuklo je pažnju i poznatog režisera Predraga Antonijevića. On je najavio kako će snimati televizijsku seriju o njenom ubistvo kojei posle višegodišnje istrage nije rešeno.

Našim dragim čitaocima danas poklanjamo dodatak Penzioner koji je posvećen najstarijim građanima.

Sve ove informacije, kao i mnogo drugih zanimljivih i korisnih priča možete pročitati u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 18. 9. 2019.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Boza29

17.09.2019 19:17

Priznanje nije opcija.Aleksandar Vucic nece izdati svoj narod!

strasno

17.09.2019 19:24

Kako nisko misljenje o srpskom narodu ima Merkelova. Fabrike automobila propadaju, EU raspada a ona nam to nudi da bi joj dali najbogatiji deo srpske zemlje. Mislim bas me razocara ova Angela, ja sam mislila da su nemci mudriji narod. Ne verujem da u srpskom narodu postoji neko bez mozga ko bi o tome uopste i raspredao. Bas ti hvala Angela sto mislis da smo mi narod bez mozga.

Dragojlo

17.09.2019 19:49

Srbija nesme da poklekne po pitanju Kosova , moramo ostati dosledni u svojoj borbi.

milka

17.09.2019 19:50

To je ucena.