Šiptari kuju pakleni plan: "Odustajanje" od Interpola strategija Prištine

Autor: Tanjug

Vesti

16.09.2019

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravnik Goran Petronijević ocenio je danas da vlasti u Beogradu ne bi smele da uzimaju "zdravo za gotovo" izjavu zamenika ministra spoljnih poslova u odlazećoj kosovskoj vladi Antona Beriše da Kosovo ovog puta neće podnositi zahtev za prijem u članstvo Interpola.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Massimiliano Mariani
Interpol

-Ta izjava može biti rezultat strategije Prištine koja bi podrazumevala popuštanje pažnje i neaktivnost srpske diplomatije, u kom slučaju bi se stvorio prostor za ozbiljnije delovanje i lobiranje pokrovitelja kosovske nezavisnosti - precizira Petronijević.

On navodi da razlozi koje je Beriša naveo, kao što su "nedostatak pomoći međunarodnih institucija" i preokupacija kosovskih politicara kao i političara EU izborima deluju dosta nemušto.

- Ovakvo poređenje zauzetosti i Kosova i Evropske unije izborima predstavlja ozbiljnu i nekritičnu pretencioznost gospodina Beriše, koja u narodnom predanju ima izreku "čula žaba da se konji kuju, pa i ona digla noge - konstatuje Petronijević za Kosovo Online.

On smatra da bi srpska diplomatija nesmanjenim intenzitetom trebalo da proprati i kosovsko trenutno odustajanje od kandidature za prijem u članstvo u Interpol.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading