Radoičiću prekipelo: Potpredsednik Srpske liste tužio Radu Trajković

IZVOR: Tanjug

subota, 14. 9. 2019.| 17:18

0

Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, podneo je privatnu krivičnu tužbu protiv Rade Trajković zbog krivičnog dela uvrede, uz ranije podnetu tužbu zbog povrede ugleda i časti, izjavio je za Kosovo Online njegov advokat Goran Petronijević.

Tanjug/D. GOLL
Milan Radoičić

Radoičić je tužbe podneo zbog posledica koje je pretrpeo u javnom i političkom životu u kome se njegovo ime dovodilo od strane Rade Trajković u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Petronijević je naveo da su i Radoičić i Trajkovićeva akteri političke scene u Srbiji, tačnije na Kosovu, ali da to nikako ne bi smeo biti razlog navedenog ponašanja Rade Trajković.

- Očigledno je iz svih njenih medijskih nastupa da to nije činila u žaru političke borbe, već iz nekih ličnih ili eventualno naručenih motiva. Podsećamo da je Radoičić, potpredsednik najveće političke partije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Srpske liste, a da su ovakvi nastupi Rade Trajković prouzrokovali pokretanje nekakvog postupka pred kosovskim sudom očigledno s namerom da se Milanu Radoičiću život, boravak i političko delovanje na Kosovu i Metohiji onemogući - dodao je Petronijević.

On je napomenuo da se Rada Trajković uvredljivo izražavala o Radoičiću u više navrata, dovodeći ga u kontekst osobe odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića.

- Ti navodi su u svim njenim medijskim nastupima izrečeni bez ikakvog osnova. Upornost kojom je Trajković u dužem vremenskom periodu iznosila neistine i motivi takvog ponašanja će verovatno biti razjašnjeni na sudu u javnom postupku - precizirao je Petronijević.

Pojašnjavajući razloge zašto je najpre podneta tužba zbog povrede ugleda i časti Višem sudu u Beogradu 1. avgusta, Petronijević je naveo da je Rada Trajković u dužem vremenskom periodu 2018. i 2019. u medijima zlonamerno iznosila neisitine o Milanu Radoičiću stavljajući ga u veoma negativan kontekst i grubo vređajući njegov ugled i čast.

Petronijević je naveo i da je od suda zahtevano da radi naknade nematerijalne štete zbog zlonamerno izrečenih neistina i povrede ugleda i časti obaveže Radu Trajković na plaćanje iznosa od pet miliona dinara.

On je dodao da su kao osnov za pokretanje ova dva postupka u tužbama naveli da je Rada Trajković bez ikakvog činjeničnog osnova lažno i u dužem vremenskom periodu, a očigledno s namerom da naruši Radoičićev integritet, čast i ugled ispoljila takvo neuobičajeno ponašanje.

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković juče je na svom Tviter profilu napisala da je zbog povrede ugleda i časti potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, kojeg kosovsko tužilaštvo sumnjiči za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, protiv nje podneo tužbu Višem sudu u Beogradu. Trajković je tada navela da će se braniti "poligrafom"

Srpska liga: Podržavamo inicijativu PUPS-a i Saveza penzionera Srbije
Srpska liga: Podržavamo inicijativu PUPS-a i Saveza penzionera Srbije
1
Linčuju moju porodicu jer znaju da mi ne mogu ništa
"Linčuju moju porodicu jer znaju da mi ne mogu ništa"
10

KOMENTARI 0


Brat Olivera Ivanovića o optužnici: Informacije šture i nedovoljne, sve zajedno mi ne uliva previše poverenja
Brat Olivera Ivanovića o optužnici: Informacije šture i nedovoljne, sve zajedno mi ne uliva previše poverenja
0
Optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića su hajka na Srbe
Optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića su hajka na Srbe
0
Rada Trajković tvrdi da su joj nudili snimak ubistva Olivera Ivanovića
Rada Trajković tvrdi da su joj nudili snimak ubistva Olivera Ivanovića
0
Šiptari torturom hoće da iznude lažne optužbe za ubistvo Olivera Ivanovića
Šiptari torturom hoće da iznude lažne optužbe za ubistvo Olivera Ivanovića
7
  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 6. 12. 2019.