LUDILO MOZGA! Misliju: Kosovo da otvori konzulat u Bujanovcu

Autor: sputniknews.com

Vesti

15.09.2017

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši lider terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM) i trenutni predsednik Nacionalnog veća Albanaca Jonuz Musliju poznat je po ekstremističkim izjavama koje su često na ivici - groteske. Sada je ispalio još jedan biser - zatražio je da Kosovo otvori "konzulat" u Bujanovcu. Da potencijalno nije opasno, bilo bi smešno.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Provokator: Januz Musliju

Albanci tri opštine na jugu centralne Srbije, kaže Musliju, sa puno nade gledaju na novoizabranog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji bi mogao da ispuni njihove zahteve, prenose mediji.

- Nadamo se da će nova kosovska vlada pozitivno delovati na procese i ostvarenje naših nacionalnih prava na 'istočnom Kosovu' - rekao je on.

Muslijuov zahtev za kosovskim konzulatom u Bujanovcu je, prema rečima analitičara Dragomira Anđelkovića, provokacija, ali ona nije usmerena ka Beogradu, već ka Prištini i novom kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju.

- To je unutrašnja stvar među kosovskim Albancima. On time hoće da pokaže da je Haradinaj spreman na ustupke Srbiji, a ne da stavlja akcenat na borbu za albanske nacionalne interese, pa onda poručuje: "Hajde, ako ste tako ozbiljni, otvorite konzulat u Bujanovcu". Što se nas tiče, to treba prihvatiti sa podsmehom, jer ta stvar nema nikakvu težinu, ili pak da odgovorimo istim tonom. Da zatražimo da se, na primer, u Prizrenu obnovi prisustvo naše vojske u skladu sa Rezolucijom 1244 i da nam predaju neku kasarnu - kaže Anđelković.

Muslijuova izjava pokušaj je da se skrene pažnja na Albance sa juga centralne Srbije, kaže predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun.

- On je poznat kao osoba koja daje ekstremne političke izjave i očigledno je da i dalje ima ekstremne političke ciljeve. Mašta o nekakvom ujedinjenju takozvane Preševske doline sa Kosovom. Potpuno mu je jasno da se radi o provokaciji, da ni u kojem slučaju tako nešto ne može da se realizuje, jer Srbija ne priznaje niti će ikada priznati Kosovo kao državu, a kamoli da dozvoli otvaranje nekakvog konzulata. U stvari jeste smešna ideja, on pokušava da radikalizuje Albance, da se nametne kao nekakav vođa koji kreće istim putem kojim je išao Haradinaj - objašnjava Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading