LONČAR POSETIO TOPLIČKI OKRUG: Decentralizacija nije dala dobre rezultate!

Autor:

Vesti

11.09.2019

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Decentralizacija u zdravstvu, u okviru koje su nadležnosti nad domovima zdravlja imale lokalne samouprave, nije dala dobre rezultate, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar tokom posete Topličkom okrugu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

- Novim zakonom želeli smo to da ispravimo. A da bi prelazak domova zdravlja pod nadležnost republike, kao i formiranje zdravstvenih centara, spajanjem opštih bolnica i domova zdravlja zaista bili uspešno realizovani, odnosno da bi građanima omogućili unapređen nivo i kvalitet zdravstvenih usluga, neophodno je da se uradi kompletna analiza funkcionisanja ovih zdravstvenih ustanova, njihovih kadrova, korišćenja postojećih prostornih kapaciteta i potencijala medicinske i druge opreme - naveo je Lončar.

Prelazak domova zdravlja u nadležnost republike, doprineće većoj efikasnosti i omogućiti veća ulaganja

 

 

To je, kako je dodao, složen proces, pa zbog toga će i u narednom periodu Ministarstvo zdravlja nastaviti sa obilaskom zdravstvenih ustanova širom Srbije i kroz analizu, kao i razgovor sa zaposlenima i pacijentima ovih ustanova, činiti dalje korake u tom pravcu.

Lončar je obišao domove zdravlja u Blacu, Prokuplju, Kuršumliji i Žitorađi i razgovarao sa zaposlenima i pacijentima. Ministar je obišao i Opštu bolnicu Dr "Aleksa Savić" u Prokuplju, odnosno rekonstruisano odeljenje intenzivne nege sa hirurškim salama, kao i očno odeljenje ove bolnice, koje je dobilo kompletnu opremu za operaciju katarakte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading