Stefanović: Zabrana je skandalozan čin i politička demonstracija Hrvatske!

Autor: Tanjug

Vesti

10.09.2019

14:23

- Očigledno se radi o jednoj političkoj demonstraciji hrvatskih vlasti, što je skandalozno, pogotovo što to rade na temi antifasizma - ocenio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zabranu delegaciji Vojske Srbije da u Hrvatskoj prisustvuju obeležavaju dana Jasenovačkih novomučenika.

Tanjug
Nebojša Stefanović

- To je stvar na kojoj Hrvatska mora na unutrašnjem planu da poradi. Naprosto, ne može se veličati nacistički režim Hrvatske u Drugom svetskom ratu. Moraju da se suoče s tim, da su na njihovoj teritoriji bili koncentracioni logori za decu. To su monstrozne stvari. Što pre se suoče s tim, pre će prihvatiti to da se i obeležava stradanje Srba u Drugom svetskom ratu na njihovoj teritoriji - rekao je Stefanović novinarima u Sremskoj Mitrovici.

On je ponovio da je dolazak delegacije Srbije u Hrvatsku "uredno bio najavljen kao i prošle godine na isti taj događaj i kada nije bilo nikakvih problema".

- Ove godine je prijavljeno lokalnoj policiji da će opet doći i nikakav problem nije bio. Granična policija Srbije obavestila je graničnu policiju Hrvatske o tome da će pripadnici Vojske Srbije preći granicu i zamolila za asistenciju za neometan prelazak državne granice - precizirao je Stefanović.

- Uručivanje protestne note za to bi bilo skandalozno da je naša ambasadorka primila. Zašto bi primila takvu vrstu protesta? Zašto što smo sve uradili kako treba? Ne vidim drugi, osim političkog razloga za ovakvo pokazivanje sile Hrvatske - ocenio je Stefanović.

Komentari (18)

Loading
Ana

10.09.2019 14:47

Više bi me začudilo kada bi postupili ispravno.

Jana

10.09.2019 15:44

Hrvatska povlaci sramne i skandalozne poteze.

Miki

10.09.2019 16:13

Hrvatska drzava nema problem sa Srbijom i Srbima, ona ima problem sa samom sobom i ustaskom prosloscu.