Vučić: Srbija će imati vojsku jaču od mnogih zemalja u okruženju

Autor:

Vesti

08.09.2019

10:10 >> 10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije danas prisustvuje taktičko pokaznoj vežbi sa bojevim gađanjem "Begej 2019".

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić na vojnoj vežbi

Tema vežbe bila je delovanje vojske usled nasilnog pokušaja prelaska reke od strane neprijatelja.

Tokom obraćanja medijima nakon vojne vežbe predsednik Srbije je čistato pripadnicima Vojske Srbije na uspešno obavljenoj vojnoj vežbi.

Takođe, Vučić je izrazio zahvalnost pripadnicima kineske vojske koji su takođe prisustvovali ovoj vojnoj vežbi, i najavio nove donacije u naoružanju koju će Kina dati Srbiji.

Na pitanje novinara kako komentariše kritiku Dragana Đilasa koje je uputio na račun predsednika Srbije, Aleksandar Vučić je odgovorio da on nije govornik takvog kalibra kao što je Đilas.

- Ja nisam govornik takvog kalibra kao što je Dragan Đilas. Nisam ni ukrao 619 miliona evra, a takođe me ne plaća nijedna strana ambasada - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara o komentaru Vuka Jeremića i uvreda koje je izneo na račun Srpske liste, predsednik Srbije je rekao da "samo oni neka nastave tako da rade" a Srpska lista će odneti ubedljivu pobedu na izborima.

Ulaganje u sport

Tokom obraćanja medijima, Aleksandar Vučić je naglasaio da kako Srbija bude ekonomski napredovala, tako će biti sve više ulaganja u sport, i apsotrofirao fudbal kao jednu od najzapuštenijih grana sporta.

- U fudbal nije ulagano više od deset godina, a kak zenlja bude ekonosmki napredovala, tako će biti i više ulaganja u sport - rekao je Vučić.

Vučić je postavio pitanje novinarima kako je moguće da strana ambasada prebaci 210 hiljada evra Vuku Jeremiću.

Aleksandar Vučić se osvrnuo i na proteste "1 od 5 miliona" i rekao da ne razume njihovu potrebu da uništavaju državnu imovinu.

- Možda sam ja bolestan i ne razumem politiku, ali ne razumem tu potrebu da se uništava državna imovina - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je još jednom naglasio da kada od kineske vojske stignu rakte vazduh-vazduh i zemlja-vazduh srpsko vazduhoplovstvo će biti opremljeno mnoge bolje nego veći broj zemalja u regionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
ceca

08.09.2019 10:26

Srbija ima vojsku jacu od mnogih zemalja iz okruzenja

ceca

08.09.2019 10:28

Kina je veliki donator opreme za Vojsku Srbije

Laki

08.09.2019 10:29

Srbija je danas mnogo spremnija i vojno jača nego pre nekoliko godina.

Dacha

08.09.2019 10:34

To su sjajne vesti, ali ne treba ignorisati ni cinjenicu da Srbija vojsku jedino koristi u odbrambene svrhe.