(FOTO) Nikad jače veze: UZ AVION, DOČEKASMO I BRAĆU KINEZE!

Autor: Republika

Vesti

15.09.2017

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekala je na aerodromu "Nikola Tesla" prvi avion na liniji između Pekinga i Beograda.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Ana Brnabić dočekala kinesku delegaciju na čelu sa Li Man Čangom

- Srbija i Kina, u ovom trenutku, imaju zajedničke projekte vredne više od šest milijardi dolara, a u prvih sedam meseci ove godine trgovinska razmena uvećana je za 10 odsto u odnosu na prošlu, dok je izvoz iz Srbije u Kinu uvećan za čak 134 odsto - rekla je Ana Brnabić.

Dodala je da je to dovoljno govori o tome koliko smo uspeli u poslednjih nekoliko godina da zbližimo Srbiju i Kinu i unapredimo odnose dve zemlje.

- Mnogo je fantastičnih zajedničkih projekata iza nas, poput izgradnje mosta Zemun - Borča, kao i ispred nas - Koridor 11, brzu prugu Beograd - Budimpešta, imamo čini mi se simbol zajedničkog priljateljstva i uspeha - Železaru u Smederevu i nadam se za jos mnogo uspeha u budućnosti - rekla je Brnabić.

 

Podsetila je da je Vlada Srbija ukinula vize za kineske državljane i dodala da su to sve signali koji će omogućiti da imamo mnogo veću saradnju i preko 6 milijardi dolara i da budemo ono što želimo - centralna država u projektu "Jedan pojas - jedan put" za Kinu.

Brnabić je još jednom zahvalila vladi, prethodnom kabinetu premijera Aleksandra Vučića, potpredsednici vlade Zorani Mihajlović na napornom radu kako bi se ostvario let Beograd - Peking, kineskom ambasadoru na profesionalnom i ličnom angažmanu da se svaki dan unapredjuju odnosi Srbije i Kine, kao i kineskoj kompaniji koja je verovala u Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading