Da li su krimi tužioci Ilić i Dukić bosovi tužilaštva?

Autor:

Vesti

07.09.2019

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Etički odbor Državnog veća tužilaca sastaje se u ponedeljak u 13 sati kako bi odlučivali o tužiocima Stanislavu Dukiću, Goranu Iliću i Zoranu Vidakoviću koji su prilikom proslave rođendana Dukića bili u društvu narkodilera iz Novog Pazara.

Foto: youtube.com/N1/printscreen
Goran Ilić i Stanislav Dukić

- Dukić i Ilić već pričaju da su završili većinu u Etičkom odboru i da im ne moze niko ništa. Iskreno se nadam da nije tako jer će ovo pokazati da li postoji tužilaštvo ili ne. Da li ga mafija kontroliše ili rade protiv mafije. Ovo je ispit za celo društvo u kom pravcu će se kretati. Bukvalno pise se istorija tužilaštva - tvrdi naš dobroobavešteni sagovornik. 

On kaže da je Ilić preko svog udruženja već skoro privatizovao tužilaštvo i da su pozicije deljene samo po podobnosti njemu. 

- E sad vidimo sta nas čeka ako ovakvi i ubuduće to budu radili. Državom će vladati mafija - ističe on.

Članovi komisije Etičkog odbora Državnog veća tužilaca čine:  Gordana Janićijevic, Radovan Lazić, Mirjana Momčilović, Prof Jovan Babić, doke je predsednik  odbora Tamara Mirović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Predsednica Etičkog odbora DVT Tamara Mirović

Treba naglasiti da su uče na televiziji N1 u jednoj emisiji zajedno gostovali Goran Ilić, i zamenik predsednika Etičkog odbora Radovan Lazić.

Goran Ilić je tokom gostovanja izjavio da se na njega vrši hajka jer navodno kritikuje stanje ljudskih prava u Srbiji, pa to nekome smeta.

Ono što je problematično jeste nastup Radovana Lazića. On je u emisiji naglasio da nastupa kao član i zamenik predsednika komisije Etičkog odbora Državnog veća tužilaca rekavši pri tom da se na Ilića vrši hajka kako bi se ukinula nezavisnost institucije tužilaštva.

Celokupno gostovanje Lazića i Ilića možete videti na videu koji se nalazi ispod, a nastup Lazića pogledajte od 9:30 minuta videa.

Smatra se da je neprimereno da neko ko učestvuje u radu Etičkog odbora, i to još kao zamenik predsednika komisije, može objektivno da odlučuje u slučaju tužioca Ilića. Jasno svrstavanje na određenu stranu, i određivanje tužioca Ilića kao nekoga na koga se vrši hajka, isključuje Lazića iz rada Etičkog odbora. U ovakvim slučajevima jedina razumna odluka jeste izuzeće iz rada odbora.

Da stvar bude još gora povodom ovog slučaja, izgleda da je mafija svoje pipke pustila i u politiku? Član Demokratske stranke Vladimir Stevanović oglasio se na društvenoj mreži Tviter povodom ovog slučaja. 

On je na svom nalogu napisao da cela ova stvar nema nikakve veze sa stvarnošću i da se samo širi hajka.

 

Izgleda da ovakvo iznošenje ovakvih ocena i stavova, govori o tome da Stevanović podržava mafiiju u tužilaštvu, jednoj od najvažnijih institucija društva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading