Vučić: Glasanje za Srpsku listu je jedini način da opstanemo na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.09.2019

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Srbi na Kosovu i Metohiji izabrati da glasaju za Srpsku listu, ne zato što su, kaže, idealni kandidati sa te liste, ili on lično, već zato što je to jedini način da opstanemo, da zajedno radimo, preživimo i borimo se za budućnost.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Aleksandar Vučić

Srpska lista je predala listu za izbore na KiM, a sa njom će nastupiti i Građanska inicijativa SDP, pokojnog Olivera Ivanovića, i njena potpredsednica Ksenija Ivanović.

Vučić je rekao da je zahvalan svima koji su podržali Srpsku listu i razumeli da je jedinstvo neophodno.

Dodao je i da verovatno nikada javno neće moći da se iznesu u javnost podaci koliko je bilo pritisaka na sve druge da izađu, ne bi li uzeli glas Srpskoj listi.

- Imamo podatke o pritiscima, samo kako bi se Srpskoj listi obezbedio što manje glasova i smanji uticaj Beograda. Svi drugi koje su kandidovali, Jablanović, pre tpga Petrović, Rašić i Trajković... One koji bi da bojkotuju izbore u Beogradu, a ne bi u Prištini. Tamo su uslovi idealni, veličanstveno dobri za Srbe. Toliko o njihovoj principijelnosti - rekao je Vučić.

Siguran je, kaže, da će Srbi na KiM glasati za Srpsku listu, ne zato što su idealni svi kandidati sa te liste, ili on lično, već zato što je to jedini način da opstanemo, da zajedno radimo, preživimo i borimo se za budućnost.

- Ako ne budemo zajedno, da ne podsećam kako je bilo sa Republikom Srpskom ili Republikom Srpskom Krajinom, kada su neki postavljali granicu na Drini, kako je naš narod prošao - rekao je Vučić.

On je poručio da nešto slično nikada neće uraditi, već će poštovati svaki srpski glas, ali će se, kaže, truditi da glasove dobije SL.

RepublikaFoto: Tanjug/Boki
Ksenija Božović

Na konstataciju da je i Vojislav Šešelj dao podršku Srpskoj listi, Vučić je rekao da su različiti pristupi Ksenije Božović i Šešelja, ali da je lider radikala rekao da je bolje da se glasa za SL, nego za druge.

- Ksenija je, nadam se, velika snaga Srpske liste u budućnosti. Lično je znam, ona poznaje politiku, verujem u njen angažman i uveren sam u još bolje rezulatate - rekao je Vučić.

Dodao je da se nada da će svi sa Srpske liste, "i progonjeni i neprogonjeni", da "zapnu" i ostvare najbolji rezultat, kako bi imali osam, devet poslanika.

Primetio je i da su upravo on lično i Srpska lista, jedina meta napada u albanskim medijima.

Na upućenu zahvalnost novinarke TV Most na dosadašnjoj pomoći i podršci, Vučić je rekao da je važno da Srbi na KiM čju srpski program i suštinsku politiku Srbije i da čitaju na ćirilici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zara

07.09.2019 18:51

Srbi sa Kosova ujedinite se!