Biljana Popović Ivković sa ambasadorkom Izraela o prijemu Kosova u Interpol

Autor:

Vesti

06.09.2019

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Izraela Alonom Fišer Kam o konkretnim oblicima saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova i ponovnom zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Biljana Popović Ivković sa ambasadorkom Izraela

Popović Ivković je istakla da je policijska saradnja dve države veoma uspešna, a državni sekretar i ambasador Izraela su se složile da postoji prostor i za njeno dalje unapređenje, posebno u oblasti borbe protiv terorizma. 

Popović Ivković je naglasila da Republika Srbija izuzetno ceni principijelni stav Izraela o nepriznavanju takozvanog Kosova. 

Foto: MUP Srbije

Ona je upoznala ambasadora Izraela o ponovnom zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu, naglasivši da će Republika Srbija uložiti sve napore kako bi to sprečila, jer bi eventualni prijem predstavljalo apsolutnu politizaciju Interpola i kršenje međunarodnog prava.

Ambasador Izraela navela je da će sa argumentima Srbije protiv zahteva takozvanog Kosova upoznati Vladu Države Izrael.  

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading