Vučić na Trećem demografskom samitu pred punom salom o beloj kugi u Srbiji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.09.2019

08:17 >> 09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas dvodnevnu posetu Budimpešti, učešćem na Trećem demografskom samitu, gde se obratio učesnicima konferencije govoreći o posledicima bele kuge koja je zahvatila Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić pred punom salom na na Trećem demografskom samitu izneo veliki problem sa kojim se Srbija suočava

-  U Srbiji to zovemo bela kuga, za poslednjih 20 godina izgubili smo čitav jedan grad veličine Kikinde! - rekao je predsednik učesnicima Demografskog samita govoreći o visokoj stopi mortaliteta i niskoj stopi rađanja u Srbiji.

Predsednik je rekao i da je rad na ovom polju izuzetno neizvestan jer kakve god mere posticaja uveli, niste sigurni hoće li one uroditi plodom.

- Neophodno je da svi zajedno radimo na očuvanju porodice, kao nezamenjivog dela društva, jačanju uloge oca i podršku majkama jer je porodica ostala oaza naše radosti, sreće, naše utočište i mesto odakle crpimo energiju za sve naše životne poduhvate.


Naš cilj jeste da stvaramo uslove kako bi se roditelji lakše odlučili na prvo, drugo i svako naredno dete. Sve neophodne resurse angažovaćemo u punom kapacitetu kako bismo omogućili da se deca rađaju i razvijaju u našem društvu jer su ona naša budućnost i naše najveće bogatstvo - rekao je Vučić.

Takođe, Vučić je rekao da je budžet Srbije u plusu i da je stopa nezaposlenosti smanjena što bi trebalo da pomogne u demografskom problemu o kojem je prethodno govorio, a što su preduslovi da se neko odluči da zasnuje porodicu.

Prema programu konferencije, između ostalih, na skupu će, pored Vučića, govoriti premijeri Češke i Slovačke Andrej Babiš i Peter Pelegrini, zamenica premijera Bugarske Marijana Nikolova, bivši premijer Australije Toni Ebot, a učesnike će pozdraviti i Viktor Orban.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić će obići i Srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju i kolegijum "Nikola Tesla", gde će razgovarati sa učenicima.

Vučić je juče odvojeno razgovarao sa Orbanom, a prisustvovao je i svečanoj večeri koju je za njega i Andreja Babiša i Petera Pelegrinija priredio mađarski premijer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
dada

05.09.2019 08:34

Naseg predsednika uvazavaju i postuju.

Dehan

05.09.2019 08:42

Madjarska nam je veliki prijatelj

Stršljen

05.09.2019 08:50

Svaka čast Orbanu jer zna šta hoće,mađarska mađarima i tačka.

Nexy09

05.09.2019 09:04

Porast nataliteta je znacajan za bilo koju zemlju. S' obzirom da se u Srbiji plate povecavaju, a stopa nezaposlenosti smanjuje, nadajmo se porastu nataliteta.