Navijači mole boga da Toma baksuz ne ode na utakmicu košarkaša u Kini! Eks predsednik Srbije izmalerisao Đokovića, Ivanovićevu, vaterpoliste...

Autor:

Vesti

05.09.2019

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom posete Kini, predsednik Nacionalnog saveta gospodin Tomislav Nikolić sastaće se i sa zvaničnicima provincije Fuđien, grada Sjamena. Međutim, u Kini se trenutno održava SP u košarci na kojem naša reprezentacija beleži sjajne partije i jedan je od favorita za zlato na ovom šampionatu. S tim u vezi, navijači se već brinu da bivši predsednik Srbije ne ode na neku od utakmica naših košarkaša jer kad god je naše sportiste bodrio sa tribina oni su gubili!

RepublikaFoto: Public/Peđa Milosavljev
Toa Nikolić sa suprugom na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, gde se nije proslavio prisustvom

Naši navijači već su mu nadenuli nadimak Toma Baksuz jer je svojevremeno Novaka Đokovića koštao pobede u finalu Vimbldona, ali i na startu OI u Riju 2016. godine. 

 

 

Zabeleženo je i da je bio na mečevima teniserke Ane Ivanović, vaterpolista i fudbalera kada su beležili loše rezultate.

Primera radi, na Olimpijskim igrama u Londonu bodrio je vaterpoliste koji su dotad blistali a tog dana izgubili u polufinalu od Italije.

 

 

Nikolić je bodrio uživo sa tribina i rukometaše, odbojkašice, strelce, a na kraju Srbija je takmičenje završila sa 3 medalje (vaterpolisti, Milica Mandić i Ivana Maksimović).

Naredne godine je predsednik Srbije takođe bio u Londonu, ali ovog puta zbog finala Vimbldona, i Novak Đoković je doživeo poraz od Endija Marija, a priča o "Tominom prokletstvu" je posle toga sve češće počela da se pominje u javnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Momci ne dajte da Toma utiče na podebu!

Iste godine je ponovo bodrio tenisere, ovog puta u finalu Dejvis kupa protiv Slovačke kada je naša selekcija izgubila.

U toku 2014. godine Tomislav Nikolić je političku posetu Jermeniji iskoristio kako bi i na stadionu u Jerevanu dao podršku srpskim fudbalerima u kvalifikacijama za EP 2016. Jedva smo dobili bod.

 

 

Kad je reč o OI u Riju 2016. i tamo je navijao za Srbiju ali slaba vajda... 

Od strelaca su u kvalifikacijama zaustavljani Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Zorana Arunović, Milutin Stefanović i Milenko Sebić, a samo je Bobana Veličković bila u finalu, ali nije osvojila medalju.

Veslači su preko repesaža uspeli da se domognu polufinala, i to nakon što su prvog dana Beđik i Vasić imali peh da im se prevrne čamac.

 

 

Aleksandar Karakašević je prvog dana završio takmičenje u stonom tenisu, kao i Ana Ivanović i Aleksandra Krunić u singlu, dok se Jelena Janković povukla, a poražen je i naš ženski dubl.

Od plivača su u kvalifikacijama ispadali Anja Crevar, Katarina Simonović, Čaba Silađi, a samo je Stjepanović uspeo da uđe u polufinale 200 metara slobodno, međutim, nije došao do finala.

Na kraju, kulminacija je bila ispadanje Novaka Đokovića u 1. kolu od Huana Martina Del Potra, posle čega su društvene mreže bukvalno eksplodirale. Tada su tviteraši što u šali, što u zbilji tvrdili da "predsednik donosi nesreću i tražili da napusti Rio".

Ali, ipak nije bilo sve tako crno, jedna od svetlih situacija bilo je finale EP u vaterpolu u Beogradu kad su srpski delfini pred Nikolićem na tribinama savladali Crnu Goru i uzeli evropsko zlato.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading