PIČVAJZ MEĐU ALBANCIMA! Kurti: Kad ode vlada, leti i Tači

Autor: b92.net, Republika

Vesti

04.09.2019

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Aljbin Kurti rekao je da će kada se promeni vlada biti promenjen i predsednik Kosova, prenosi Koha.net.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

- Predsednik će sarađivati sa nama, trebalo bi. Shvatiće da mora da napusti to mesto. Kada se promeni vlada, predsednik se mora promeniti. Tači je najlakši deo posla i lako ćemo ga otpustiti - rekao je Kurti u emisiji Rubikon.

On je isključio svaku mogućnost postizborne koalicije sa DPK Kadrija Veseljija uz ocenu da DPK mora otići u opoziciju, jer "u suprotnom država ostaje oduzeta".

On je kazao i da Samoopredeljenje Demoratski savez Kosova smatra partnerom u budućoj vladi, ako Pokret pobedi na vanrednim parlamentarnim izborima 6.oktobra.

- Oni su rekli da su prva stranka, najmoćnija…Moja namera je bila dobra. Imao sam argumente. Sinergijski efekat je fantastičan… ali moramo biti oprezni ko će pobediti u DSK-u - rekao je.

Prema njegovim rečima DPK se već ponaša i govori kao da je opozicija.

- Oni su spremni za opoziciju, znaju da su već opozicija. Mi i DSK smo sledeća vlada… bolest je PDK, lek je Samoopredeljenje - zaključio je Kurti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading