Vlast i opozicija ponovo na FPN, SzS ostaje pri stavu da ne dođe

Autor: Tanjug

Vesti

04.09.2019

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) sutra se nastavljaju razgovori između vlasti i opozicije, i ponovo će se razgovarati o medijima i finansiranju izborne kampanje, kaže izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević.

Foto: Telegraf/N. MANDIĆ

- Zbog osetljivosti teme medija i finansiranja izborne kampanje mislimo da je neophodno da se još jedan dijalog posveti tome - rekao je Antonijević.

On je dodao da su organizatori od političkih stranaka zatražili da pošalju u pisanoj formi osvrte na dosadašnje preporuke i ocene civilnog društva, kao i svoje predloge, navodeći da je to pokazatelj da će se govoriti o vrlo konkretnim stvarima kada je reč o medijima i finansiranju izborne kampanje - rekao je Antonijević.

Prema njegovim rečima, pojedine stranke i vlasti i opozicije su već dostavile svoje predloge, te očekuje da će se pored toga razgovarati i o onome što su predstavile organizacije CRTA, Transprantnost, Novosadska novinarska škola...

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milan Antonijević

Na pitanje da li, prema njegovim informacijama, Savez za Srbiju (SzS) ostaje pri stavu da ne dolazi na sastanke vlasti i opozicije, Antonijević je rekao da u komunikaciji koju imaju sa njima to i dalje stoji, ali se nada da će promeniti svoju odluku.

Kako je rekao, razgovor na FPN nije negiranje prava na bojkot, već stvaranje okvira za bolje izborne uslove.

Najavio je da će poslednja tema razgovora vlasti i opozicije biti pritisci na građane tokom izbora i neposredno pre izbora jer je, kaže, to tema koja zavređuje pažnju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sava

04.09.2019 17:15

Ne mora niko da dodje na ove tajne dogovore neovlašćenih lica.