PREMIJERKA ANA BRNABIĆ O NAJAVLJENOM BOJKOTU: Nisu tražili od Tadića da ne učestvuje na izborima

Autor:

Vesti

02.09.2019

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Šta god da smo uradili, oni bi bojkotovali naredne izbore", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić komentarišući odluku stranke Slobode i pravde, Narodne stranke i pokreta Dveri o neizlasku na izbore 2020. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

Brnabićeva je rekla da za nju ta odluka ne predstavlja iznenađenje jer je, kaže, očekivana s obzirom na to da oni koji su je doneli znaju da ne uživaju naročitu podršku građana. Birački spisak, ističe, nikada nije bio transparentan i automatski ažuriran, kao što je danas, i sve to moglo je i ranije da se uradi - ali nije.

- Ukoliko je jedini zahtev da predsednik Aleksandar Vučić ne učestvuje na tim izborima, što verovatno i jeste jedini zahtev, mislim da on nije demokratski. Nisu to tražili dok je Boris Tadić učestvovao na izborima. Sve to pokazuje kako oni shvataju demokratiju - poručila je premijerka, uz ocenu da je bojkot jedini njihov mogući izlaz iz toga da posle ne moraju da objašnjavaju zašto nisu prešli cenzus ili zašto nisu dobili značajniju, dvocifrenu podršku.

Bojkot je njihov jedini mogući izlaz, posle ne moraju da objašnjavaju zašto nisu prešli cenzus

Ana Brnabić, premijerka

Na pitanje šta je Vlada Srbije još mogla da uradi po pitanju izbornih uslova kako bi odluka o bojkotu bila drugačija, Brnabićeva je mišljenja da Vlada više ništa nije mogla da učini jer, prema njenoj oceni, odluka i nema veze sa izbornim uslovima, slobodom medija ili "vremenskom prognozom za taj dan".

- Nema veze ni sa čim drugim, osim da deo opozicije zna da podršku nema i da im je to jedini izlaz - navela je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Mitar Odović

02.09.2019 18:38

Izbore bojkotuju samo oni koji nemaju podršku naroda.

Tamara

02.09.2019 18:56

Kod njih ništa nije normalno. Od njih se svašta može očekivati. Videćemo šta će na kraju biti i od tog bojkota.

Bojan

02.09.2019 19:02

Znaju da nemaju šanse da pobede Vučića, pa zato i zahtevaju da on ne bude prisutan na izborima.

Kiza

02.09.2019 19:07

Ma smešni su. Nemaju podršku naroda i sad misle da se neko plaši što njihova šaka jada birača neće na izbore. Smešno.