Palma: Siguran sam da će Kirjakos Micotakis nastaviti prijateljsku politku prema Srbiji po ugledu na oca

Autor:

Vesti

31.08.2019

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma se u Solunu sastao sa Marijom Antonijom šeficom Kancelarije premijera Kirjakosa Micotakisa u tom gradu.

RepublikaFoto: Republika
Dragan Marković Palma sa Marijom Antonijom šeficom Kancelarije premijera Kirjakosa Micotakisa

- Najpre bih gospodinu Kirjakosu Micotakisu čestitao pobedu na izborima i na izboru za premijera Grčke. Mislim da nema čoveka u Srbiji koji ne zna da je njegov otac bio na strani Jugoslavije i Srbije devedesetih godina prošlog veka kada su mnoge evropske zemlje bile protiv i kada je Srbija bila napadnuta. Konstantin Micotakis, otac današnjeg premnijera Grčke Kirjakosa Micotakisa bio je na strani Srbije kada nam je bilo najteže i siguran sam da će i Kirjakos Micotakis, aktuelni grčki premijer nastaviti sa prijateljskim odnosima sa Srbijom - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma.

- Mi smo danas razgovarali i o tome kako da se olakša protok transportnog saobraćaja, jer su nekada teretna vozila na grčkoj granici čekala i po tri, četiri dana i ja sam dobio uveravanje da je prvi korak ka tome načinjen ukidanjem kontrola kapitala, koji stupa na snagu 1. septembra, kao i da će Vlada Kirjakosa Micotakisa doneti još neke odluke, koje će olakšati protok ljudi i roba.

Od toga će imati koristi i luka u Solunu, kao i privrednici iz Srbije i Grčke, a povećaće se tranzit kroz obe zemlje i samim tim će se dodatno puniti državni budžeti. I na kraju srpskim turistima bih preporučio da ne slušaju neke velike strane medije koji prave lošu propagandu o grčkom turizmu, zato što je nekim državama Grčka turistička konkurencija. To što negativno pišu o Grčkoj nije tačno. Grčka je najbolja destinacija i najsigurnija za srpske turiste. Mi građani Srbije, kada pređemo granicu i uđemo u Grčku, mi se osećamo kao kod kuće. I na kraju, poručite predsedniku vlade Micotakisu da ću ja kao počasni konzul Grčke u Srbiji uvek raditi u interesu dve države i dva naroda - rekao je Marković.

RepublikaFoto: Republika
Dragan Marković Palma sa delegacijom Grčke

- Želim da se zahvalim vašoj delegaciji na poseti, a posebno predsedniku Jedinstvene Srbije i našem, počasnom konzulu u Srbiji Draganu Markoviću Palmi koji radi na tome da se odnosi Srbije i Grčke još više učvrste. Ja znam koliko gospodin Marković doprinosi našim odličnim odnosima i mi smo mu na tome zahvalni. I ja lično učiniću sve da i u budućnosti saradnja dve zemlje bude što bolja, a jedan od koraka nove vlade Grčke, koji ide tome u prilog je i ukidanje kontrole kapitala, što će doprineti da ubuduće neće biti velikih kamionskih kolona na granicama. Naša vrata za Srbiju su širom otvorena - istakla je Marija Antonija šefica Kancelarije premijera Kirjosa Micotakisa u Solunu.

Sastanku su pored Markovića prisustvovali i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević, narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije Dragomir Karić, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, potpredsednici Jedinstvene Srbije Nenad Filipović i Dejan Manić, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radoslavljević i portaprol Jedinstvene Srbije Života Starčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading