Stefanović u Boru: Nastavljamo intenzivnu borbu protiv trgovine narkoticima

Autor:

Vesti

30.08.2019

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je danas, prilikom posete Boru, da je zadovoljan rezultatima rada Policijske uprave u tom gradu i poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine narkoticima.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović u Boru sa pripadnicima Policijske uprave

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova procesuiraju više osumnjičenih i oduzimaju mnogo veću količinu narkotika nego u prethodnim godinama. Nastavićemo sa snažnim pritiskom na narko-dilere, jer je nedopustivo da naša deca  na bilo koji način  budu ugrožena - istakao je Stefanović, posle obilaska PU u Boru i razgovora sa policijskim službenicima. 

Govoreći o efikasnom radu policijskih službenika u rasvetljavanju četvorostrukog ubistva, koje se dogodilo na salašu u Jabukovcu kod Negotina, Stefanović je rekao da je policija identifikovala i podnela krivične prijave i protiv dva lica koja se terete da su osumnjičenom za ubistvo prodala oružje. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Mislim da je Policijska uprava u Boru dobro radila svoj posao u proteklom periodu i u borbi protiv nasilja u porodici i ostvarila značajne rezultate. Naravno, potrebno je da čitavo društvo u Srbiji ima svest da moramo zaštititi žene, da moramo da pokažemo da smo protiv bilo kakvog nasilja i da nasilnici ne mogu biti blagonaklono gledani u našoj zemlji - poručio je Stefanović.

RepublikaFoto: MUP Srbije

U razgovoru sa policijskim službenicima, Stefanović je istakao da će Ministarstvo nastaviti sa daljim opremanjem i poboljšanjem uslova rada policije.    

- Danas smo nabavili još jedan deo opreme za Policijsku upravu u Boru koja se ogleda u računarima, štampačima, skenerima i klima-uređajima. Nastavićemo taj proces, a do kraja godine nabavićemo nova vozila i nove interventne uniforme za vatrogasce, kao i nova terenska vozila za policiju - rekao je Stefanović. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, ova policijska uprava može da računa i na podmlađivanje kadra kroz prijem novih ljudi iz Centra za osnovnu policijsku obuku i onih koji prođu obuku za vatrogasace-spasioce.  

Ministar je naveo i da će policijski službenici imati novo povećanje plata već  ove godine. 

- Očekujem od policijskih službenika da svojim radom pokažu da ulaganje u policiju ima efekta, da bolje rade na terenu i budu efikasniji i na najbolji mogući način štite bezbednost Republike Srbije i građana - zaključio je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading