Delegacija opštine Savski venac u Moskvi: Dogovorene zajedničke aktivnosti u oblasti sporta i kulture

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.08.2019

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović predvodi delegaciju opštine u zvaničnoj poseti Centralnom administrativnom okrugu grada Moskve, na poziv predsednika okruga Vladimira Goverdovskog.

RepublikaFoto: Savski venac
Irena Vujović sa Vladimirom Goverdovskim

Tokom boravka u Moskvi Vujovićeva se sastala sa zamenikom predsednika Centralnog administrativnog okruga grada Moskve Sergejem Travkinom, nakon čega je sa zamenikom predsednika zaduženim za infrastrukturu, Andrejem Priščepovim, obišla metro stanice koje su u fazi izgradnje.

Irena Vujović je pohvalila dvogodišnju uspešnu saradnju između dve opštine i izrazila spremnost da se ona u narednom periodu još više unapredi u skladu sa potpisanim sporazumom o saradnji.

RepublikaFoto: Savski venac

- Danas smo sa rukovodstvom Centralnog administrativnog okruga grada Moskve dogovorili zajedničke aktivnosti u oblasti sporta koje će biti realizovane sledeće godine, što podrazumeva gostovanje mladih košarkaša sa naše opštine na prijateljskom turniru u Moskvi. Takođe, biće nam zadovoljstvo da i mi budemo domaćini mladim sportistima iz Moskve - rekla je Irena Vujović.

RepublikaFoto: Savski venac

Ona je dodala da je pored razmene sportista, danas dogovorena i konkretna saradnja u oblasti kulture, kao i da se razgovaralo o održavanju manifestacije "Sajam opština", koja će biti organizovana od strane ove dve opštine, kako u Moskvi, tako i u Beogradu.

Gosti iz Beograda imali su priliku i da se bliže upoznaju sa projektom "Moj okrug" koji se realizuje u svim okruzima grada Moskve radi efikasnijeg rešavanja komunalnih i drugih problema, a sve u cilju da se na najbolji način odgovori na potrebe građana.

Tokom posete Moskvi članovi delegacije opštine Savski venac prisustvovaće i Međunarodnom vojno-muzičkom festivalu "Spaska kula".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.